Promocije, sajmovi, festivali

Android takmičenje

androidUdruženje studenata elektronike Evrope (EESTEC) organizuje treće po redu veliko Android takmičenje. Android takmičenje je međunarodnog karaktera, tj. otvoreno je za sve ljude na svetu. Cilj je napraviti što bolju Android aplikaciju u odgovarajućem programskom jeziku.

Ideje o aplikaciji se podnose do 15. decembra, dok se krajnja aplikacija može podneti do 10. marta 2014. kako bi takmičari imali vremena da dobro razviju i testiraju aplikaciju. Iza svake podnete aplikacije može da stoji najviše tročlani tim,pri čemu nije bitno koje su struke.

Sve prispele radove ocenjuju međunarodni stručnjaci koji nisu članovi EESTEC-a. S obzirom da je Google pokrovitelj ovog međunarodnog takmičenja, članove tima svake od tri prvonagrađene aplikacije očekuju vredne nagrade, kao i poziv da prisustvuju godišnjem kongresu EESTEC-a koji će se održati početkom maja u Atini, gde će se obaviti dodela nagrada.

EESTEC je međunarodna studentska organizacija koja okuplja studente elektrotehnike i računarstva širom Evrope, sa preko 50 lokalnih komiteta, od toga 3 u Srbiji (Niš, Beograd, Novi Sad). Android projekat je veoma važan za EESTEC jer povezuje ljude iz raznih zemalja i podstiče mlade ljude da se bave savremenim tehnologijama.

Imajući u vidu veliku popularnost ove platforme među korisnicima, očekuje se veliki broj prijava. Treba napomenuti da su prošlogodišnji pobednici razvijali aplikacije povezane sa svakodnevnim životom i koje svaki građanin može da koristi.

Kako bi se javnost što bolje upoznala sa ovim takmičenjem, ali i samom Android platformom, EESTEC lokalni komitet Niš organizuje Android dan koji će se održati u utorak 3. decembra 2013. na Elektronskom fakultetu, sa početkom u 13h u sali 1. Nakon toga će biti organizovano više jednodnevnih radionica koje će držati stručnjaci za Android aplikacije.

Prijava za takmičenje je na http://androidcompetition.com/form3.html
Kontakt sa lokalnim komitetom Niš putem mejla android@eestec.rs radi obaveštavanja o prijavljivanju na takmičenje i pitanjima.

Pročitajte i...