Niške vesti

Život bez granica

aiesecStudentska orgaznizacija AIESEC u Nišu organizuje projekat „Život bez granica“. Projekat će se održati od 16. jula do 10. avgusta. Problem kojim se projekat bavi je nedovoljna aktivnost dece. Trenutno stanje u društvu pokazuje da su deca podlegla pritisku novih tehnologija tj. računara i interneta i imaju sve manje fizičkih i interaktivnih aktivnosti. Upravo je jedan od ciljeva ovog projekta uključivanje mladih u dešavanja edukacionog karaktera kroz veoma zanimljive radionice.

Učesnici projekta će biti 200 do 300 učenika trećeg i četvrtog razreda osnovne škole. Na projektu će raditi dvanaest domaćih i oko desetak inostranih volontera koji će se truditi da deca dožive internacionalno iskustvo i uče o kulturnim razlikama kroz radionice. Pored toga, volonterske aktivnosti će obuhvatiti i detaljno planiranje i promociju projekta, kao i pripremu i održavanje radionica.

Strani i domaći volonteri držaće radionice na temu održivog razvoja, kulturne razlike, umetnosti i zanata i zdravog načina života. Projekat će pratiti i aktivnosti kao što su prikupljanje sekundarnih sirovina i odeće i igračaka za decu bez roditelja. Radionice su u trajanju od pet radnih dana za svaku grupu i održaće se od 16. jula do 10. avgusta u Osnovnoj školi „Ratko Vukićević“, dok se završna svečanost planira za 12.avgust. Na završnoj svečanosti će biti „Sajam internacionalizma“, kao i prezentacija radova sa radionica.

Svi zainteresovani studenti koji bi voleli da uz dobru zabavu usavrše svoje veštine i svoje poznavanje jezika, mogu se prijaviti za volontiranje na ovom projektu.

Dodatne informacije o volontiranju za projekat „Život bez granica“ kao i o samom projektu mogu se dobiti na internet strani www.nis.aiesec.org.rs.

Pročitajte i...