Sport

VLADIMIR ARSENIJEVIĆ

Vladimir Arsenijević rođen je 20.06.1935 godine u Nišu. Rukometom je počeo da se bavi 1949. godine u rukometnom klubu Metalac iz Niša.

Avgusta meseca 1950 godine na Plavskom jezeru u kampu DIFAa i Srednje fiskulturne škole iz Zemuna, stiče zvanje rukometnog trenera. Kao aktivan igrač, trenira ekipu Metalca do prelaska u Železničar 1952. god. gde kao igrač učestvuje u svim uspesima velikog rukometa sve do njegovog prestanka.

Pored ekipe Metalca u velikom rukometu, bio je trener ekipe Branika – Maribor – u malom rukometu za koga je inače igrao veliki rukomet, zatim ekipe Mladost iz Niša koja je bila jedna, uz Dubočicu i Železničara, od najkvalitetnijih ekipa južne Srbije šezdesetih godina. Na filozofskom fakultetu u Nišu 1988 godine odbranio je diplomski rad za zvanje trenera prvog razreda pred komisijom kojoj je predsedavao Profesor Dr. Momčilo Pivač.

Već godinama radi na organizovanju ekipa mlađih kategorija a zadnjih godina je aktivan u školi rukometa SD „Goran“, čija je ekipa već drugu godinu uzastopce školski prvak grada i treća na Olimpijadi u Zaječaru 2004.godine.

Sudiskim pozivom počeo je 1955 godine u Nišu kao sudija velikog rukometa i rukometa. Sudio je republičku ligu malog rukometa, grupa Maribor. Kao član zbora sudija Niša bio je na svim dužnostima u sudiskoj organizaciji od sekretara zbora, predsednika istog do predsednika sudiske organizacije Srbije i člana sudiske komisije RSJ. Sudio je 1120 utakmica velikog i malog rukometa od opštinske do prve savezne lige, u periodu od 1955 do 1980 godine kada je položio za saveznog kontrolora. Kao kontrolor u periodu Od 1980. do penzionisana 2000. obavio je 1200. kontola. Ukupan neprekidan staž u sudijskoj organizaciji je 45 godina. Jedan je od retkih pionira rukometa koji je ostao aktivno veran rukometu svih proteklih 55 godina.

Kao prestavnik igrača član je prvog Opštiskog rukometnoh saveza Niša 1950 godine, čiji je kasnije bio sekeretar i predsednik. Nosilac je svih priznanja rukometne organizacije od značke do povelje RSJ. Kao pretstavnik gradske organizacije bio je član svih foruma Srbije i član konferencije RSJ a posebnu ulogu je imao u radu Železničara kao njegov dugogodišnji član uprave.

Posebno se isticao u organizovanju takmičenja na svim nivoima od školskih do ligaških takmičenja, kao i neposredni organizator sudiskih i trenerskih seminara na području južne Srbije. Uža specijalnost je statistika kojom se bavi dugo godina i pomaže zainteresovanim trenerima da preko podataka prate svoj uloženi trud u trenažnom procesu.

Pročitajte i...