Niške vesti

Učešće kuće Klastera na Međunarodnom sajmu poljoprivrede

kuca-klasteraPredsednik Republike Srbije g-din Borislav Tadić posetio štand LEDIB Kuće Klastera nakon svečanog otvaranja Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu 14.5.2011.godine.
Predsednik je obilazaći sajamski prostor, praćen delegacijom od 18 Ministara poljoprivrede stranih zemalja i brojnih novinara, prišao izložbenom prostoru Kuće Klastera i pozdravio se sa izlagačima uputivši pozdravne reči „Gde ste Nišlije!“. Susret sa Predsednikom i njegovom brojnom delegacijom ohrabrio je privrednike iz Niša i osnažio ih je u uverenju da im članstvo u poljoprivrednim klasterima i udruženjima jugoistočne Srbije pod okriljem LEDIB Kuće Klastera pruža sigurnost, nove poslovne mogućnosti i razvoj preduzetništva u ovom delu Srbije.

Nedavno potpisani Sporazum o saradnji između LEDIB Kuće Klastera iz Niša i Klastera POLUX iz Kikinde rezultirao je zajedničkim nastupom u hali 3 novosadskog sajma. Cilj ovog partnerstva je povezivanje članica klastera proizvođača prehrambenih proizvoda.
Na štandu Kuće Klastera nastupa više od 20 izlagača – poljoprivrednih klastera i udruženja i njihovih članica sa područja jugoistočne Srbije. Takodje, prisutne su i članice RPK Niš – glavnog partnera u sprovođenju projekta LEDIB Kuća Klastera.

U sredu 18.5.2011.godine LEDIB Kuća Klastera organizuje jednodnevnu posetu Sajmu za članice Kuće Klastera i RPK Niš.

Pročitajte i...