Niške vesti

Sastanak lokalnog odbora EP u rukometu

euro2012U rekonstruisanoj hali „Čair“ održana je sednica Lokalnog organizacionog odbora Evropskog prvenstva u rukometu 2012, na kojoj je bilo reči o izveštaju o dosadašnjim aktivnostima, organizaciji „Kupa Nacija“, i na kome su definisane dalje aktivnosti za pripremu ovog prvenstva.

– Sve ono što smo obećali pre godinu dana predstavnicima EHF-a i Rukometnom savezu Srbije, što se tiče Grada, ispunili smo i praktično smo prvi grad koji je spreman za prvenstvo Evrope, a što tako nije delovalo pre godinu dana. Važno je da mali nedostaci koji su uočeni nakon nekoliko odigranih utakmica budu ispravljeni u narednom periodu i da potpuno spremni dočekamo reprezentacije koje će igrati u našem gradu januara meseca, rekao je gradonačelnik Simonović.

Prema rečima Milana Petronijevića, direktora takmičenja u Nišu, ovaj sastanak bio je prilika za retrospektivu svih dosadašnjih događaja, a nakon ovog sastanka uslediće i velika sednica organizacionog odbora celokupnog takmičenja, na kojoj će se analizirati organizacija takmičenja u svakom od gradova domaćina.

– U narednom periodu predstoji opremanje Hale „Čair“ za ovo prvenstvo, podlogom i ostalom opremom. Ovakva hala „Čair“ može da bude ponos Niša i Srbije. Ne sumnjam da ćemo spremni dočekati ovo takmičenje, rekao je Milan Petronijević.

Inače, Niš je dobio organizaciju ovog takmičenja u oštroj konkurenciji Francuskih i Nemačkih gradova, pokazao sa kao odličan partner u svim aktivnostma vezanim za pripreme ovog značajnog sportskog događaja i dokazao da zaslužuje da bude domaćin velikih sportskih takmičenja.

Žrebom je odlučeno da Nemačka, Švedska, Češka i Makedonija igraju u grupi B na Evropskom prvenstvu u rukometu u Nišu.

Pročitajte i...