Koncerti, Niške vesti

Galija u Nišu

Legendarna rok grupa Galija održaće koncerte 9. novembra u beogradskom Sava centru i 16. novembra (20:30) u hali Čair u Nišu, na kojima će promovisati novi album „U raju iznad oblaka“.

„Pola života sam proveo u Nišu, pola u Beogradu. To su mi dva najvažnija grada, i logično je što ćemo u njima premijerno izvesti uživo nekoliko pesama sa albuma ‘U raju iznad oblaka’. Biće naravno mnogo velikih hitova Galije, a sviraćemo i neke pesme koje dugo nismo svirali. Nama su bitne i zaslužuju da ih na ovim koncertima obučemo u neko novo odelo“, najavljuje frontmen Nenad Milosavljević.

Galija koja je na prostoru bivše Jugoslavije ostavila neizbrisiv trag sa klasicima kakvi su „Još uvek sanjam“, „Gospi“, „Burna pijana noć“, „Stare trube“, „Digni ruku“ ili „Dodirni me“, izuzetnu 40 godina dugu diskografsku karijeru dopunila je ovog proleća CD-om „U raju iznad oblaka“ (PGP RTS), albumom jakog umetničkog senzibiliteta koji kroz savremenu produkciju vraća grupu njenom starom progresivnom zvuku s početaka.

Posle optimistične „Nešto me goni“ i raskošne naslovne „U raju iznad oblaka“, Galija se odlučila da sa novog albuma treći singl i spot bude „Kada bi otišla iz ovoga grada“, za koju je Milosavljević muziku napisao na stihove velikog pesnika Matije Bećkovića.

„Mislim da je danas važno obraćati se velikim pesnicima, jer nema budućnosti ako nisi vezan za bolju prošlost. Bećković je gromada kao pisac i ličnost. Našao sam snimak kako Matija govori svoju pesmu, pa sam zamislio kako bi to izgledalo muzički. Dosta dobro recituje, to je ozbiljan bluz, ali nisam hteo da odmah idemo u taj format, već smo sa ‘Kada bi ti otišla iz ovoga grada’ zvučno zaplovili kroz neke druge vode“, objašnjava Neša Galija.

Ulaznice za koncerte Galije Nišu biće u prodaji od 15. septembra preko mreže Eventim.

Pročitajte i...