Kulturna dešavanja

Predstava „Mostovi“

mostoviRepriza predstave „Mostovi“ biće izvedena u utorak, 20. marta, od 21h na kamernoj sceni Akademskog pozorišta SKC-a u Nišu. Posle predstave publika će o svojim utiscima, zapažanjima i razmišljanjima moći da razgovara sa glumcima.

Zanimljivo je pomenuti da su u pisanju tekstova za scenario i komponovanju muzike učestvovali i sami glumci i saradnici.

Predstava „Mostovi“ kroz priču dečaka Roma opisuje kako jedna grupa srednjoškolaca vidi diskriminaciju, različitosti i ne-toleranciju.

Predstava je deo projekta „Balkanska pozorišna mreža“, a pored Niša, predstava se izvodi u još pet gradova Srbije, u Makedoniji i Bosni i Hercegovini.

Cena karte je 100 dinara, a možete ih kupiti na ulazu u SKC-a pred početak predstave.

U predstavi igraju Emilija Milošević, Darko Radojević, Miloš Rušitović, Jelena Perišić, Marko Radojević, Svetislav Marković, Marijana Vitas i Petar Ščepihin.

„Mostove“ su režirali Aleksandar Mihailović i Mladen Milojković, adaptaciju teksta radio Marjan Todorović, saradnik na projektu Aleksandra Strahinić, scenografija, kostim i plakat Ivana Savić, saradnik Eško Kurtić.

Pročitajte i...