Kulturna dešavanja

Pozorišni maraton

pozorisni-maratonPreko 300 ljudi istrčalo je sinoć pravi akademski, pozorišni maraton na otvorenom. U prepunom Dvorištu Univerziteta, publika svih godišta ispratila je četiri odabrane predstave Akademskog pozorišta SKC-a. I dok su svi imitirali život, za sekund i trideset pet mogli su da stignu od zera do ubrzanja i da na kraju dožive jedno kolektivno jutarnje pljačkanje. Iako je program nešto malo kasnio publika je veselo sačekala početak predstava i prostor se samo dopunjivao u toku večeri. Uz velike aplauze ispraćeni su svi glumci, od najmlađih do najstarijih.

Bilo je smeha i uzdaha, tišine i spontanih reči… jer iako akademsko, ovo pozorište, svakom svojom predstavom nepogrešivo gađa u centar važnih tema u kojima se veliki deo publike stalno prepoznaje.

Pozorišni maraton završio se negde oko pola tri ujutro, poslednjom i najmlađom predstavom „Pljačka trećeg maja“, koja je po utiscima možda i najviše zabavila sve prisutne. Iako je bilo hladno, dvorište je bilo puno do samog kraja pokazujući još jednom kako za zanimljiva i inovativna kulturna dešavanja u našem gradu „nema zime“.

Fotografije sa maratona pogledajte ovde

Pročitajte i...