Niške vesti

Povratak kultnog niškog rock benda

gospodin-pinokio

Novi “Pinokio“ u martu

Hrvatska izdavačka kuća SLUŠAJ NAJGLASNIJE će u martu mesecu izdati novi CD kultnog niškog rock benda GOSPODIN PINOKIO, pod nazivom BUĐENJE, reizdanje će biti distribuirano za teritoriju ex-YU.

U pitanju je kompilacija koju će činiti dva albuma, „Plašim se i neću“ (snimljen u „Go-go“ studiju u Beogradu, producent – Voja Aralica) i „Zapažanja“ (snimljen u studiju „Matrix“, producent – Mare (Pekinška Patka)), pored njih na CD-u će se naći i neke nove do sada neobjaljene numere i obrada jednog od prvih singlova „Mesec u Škorpiji “ koji se nikad nije našao ni na jednom zvaničnom izdanju.

Na ovaj način Gospodin Pinokio se posle duže pauze vraća na diskografsku scenu i najavljuje novi studijski album. Muzički stil koji neguje Gospodin Pinokio varira od hard rocka, preko uticaja grandža i heavy metala do alternativnog rocka, neki muzički kritičari ističu da je Pinokijevce i njihovu muziku najpribližnije moguće opisati kao srpsku verziju američkog benda CREED. Etiketa SLUŠAJ NAJGLASNIJE na čijem čelu je Zdenko Franić zaslužna je za afirmaciju mnogih srpskih bendova na teritoriji ex-YU među kojima svakako treba istaći uspeh benda GORIBOR koji je svoje prve albume objavio upravo pod ovim labelom. Gospodin Pinokio se ponovo okupio ovoga leta u originalnoj postavi, prvu povratničku svirku imali su na NISOMNIJI.

Gospodin Pinokio - Ja ne zaboravljam /video/

Pročitajte i...