Koncerti, NišCafe

Bjesovi i Gospodin Pinokio ove subote u Nišu

bjesovi

Jedan od najvećih srpskih rok sastava današnjice, kultni gornjomilanovački Bjesovi, nastupiće u Nišu u ove subote, 4. juna 2022. godine u dvorištu Univerziteta (Banovina) sa početkom od 21 sat.

Biće ovo njihov prvi koncert u gradu na Nišavi posle punih 6 godina, kada su nastupili u istom prostoru.

Koncert Bjesova otvoriće veterani niške alternativne rok scene Gospodin Pinokio, čiji nastup počinje u 20.15 sati.

“Drage Nišlije, posle punih šest godina Bjesovi konačno dolaze u vaš grad. Koncert je ove subote 4. juna i sa nama će svirati i odličan niški bend Gospodin Pinokio. Dođite da zajedno smirimo naše demone u Banovini 4. juna…Vole vas Bjesovi!”, poručuje Zoran Marinković Marinko – pevač i frontmen Bjesova pred koncert u Nišu.

Bend pod imenom Bjesovi postoji od 16. jula 1990. tj. od prve večeri prve čačanske gitarijade, kada su pobedili i od novca od nagrade snimili svoj prvi album. Od tada je prošlo preko 30 godina, a antologijski albumi koji su usledili, brižljivo osmišljeni nastupi, mnoštvo koncerata, velika medijska pažnja, kao i prepoznatljivi i lični tekstovi, obezbedili su Bjesovima kultni status meðu publikom.

Svaki koncert Bjesovi sviraju u svom maniru – čvrsto i uverljivo, i atmosferu neretko dovode do usijanja uz ogromne erupcije emocija publike, koja opijena Marinkovićevom harizmom deluje kao da je u transu.

Činjenica da Bjesovi zrače ne samo u okviru rokenrola nego i na razne druge strane i to veoma jako, je razlog da i dan danas imaju brojnu publiku sastavljenu od ljudi izmedju sebe vrlo različitih, ali koje povezuje najveće pitanje koje sebi bilo ko od nas može postaviti – pitanje svrhe čovečijeg postojanja.
„Bjesovi“ godinama postoje i opstaju, a tokom karijere bend se izborio sa mnogim izazovima i nikad nije podilazio aktuelnim trendovima te je ostao dosledan sebi i svojoj publici i u najtežim vremenima.

Ulaznice po ceni od 1200 rsd mogu se kupiti u Vintage Shop-u (Davidova 9), pivnici “Nemir” (Učitelj Tasina 17), na svim prodajnim mestima Gigstixa, kao i onlajn putem linka: http://www.gigstix.com/sve-ulaznice/6-koncerti/3601-bjesovi

Sve ulaznice kupljene za koncert Bjesova koji je trebalo da bude održan u Banovini 2. oktobra prošle godine, ali je odložen zbog bolesti jednog člana benda, važiće za novi termin bez prepravke.

Pročitajte i...