Niške vesti

Potpisivanje ugovora o izgradnji nove fabrike

dajtek Gradonačelnik Niša Miloš Simonović najavio je da će sutra biti potpisan ugovor sa italijanskom kompanijom „Dajtek“ o izgradnji nove fabrike u Radnoj zoni „Donje Medjurovo“, u kojoj će biti zaposleno oko 400 radnika. Investicija ove kompanije, koja proizvodi fluide za automobilsku industriju, vredna je 12 miliona evra. Simonović je sa direktorom južnokoreanske kompanije „Jura“ Jon Vu Namom obišao radnu zonu u kojoj je počela izgradnja fabrike te kompanije koja će zaposliti oko 1.800 radnika.

Vode se razgovori sa firmom-sestrom ove južnokoreanske kompanije, koja bi gradila fabriku u radnoj zoni i zaposlila oko 300 radnika.

Grad Niš, koji je besplatno ustupio šest hektara zemljišta Dajteku i južnokorejskoj Juri za izgradnju fabrika, u narednih deset godina očekuje više od 70 miliona evra prihoda od investicija tih kompanija.

Kompanija „Jura“ će uložiti 8,5 miliona evra u izgradnju fabrike, a njeni predstavnici su rekli da će karjem zime početi obuka radnika u Rači i da će fabrika u Nišu biti završena do proleća naredne godine.

Ranije je saopšteno da će „Jura“ u opremanje fabrike uložiti još pet miliona evra.

Izvor: Smedia

Pročitajte i...