Niške vesti

Poljočuvarska služba u Nišu

Gradska opština Palilula kao odgovorna organizacija lokalne samouprave grada u službi građana, promovisaće početak rada na projektu- poljočuvarska služba.

kukuruz

Sa ovim projektom Uprave za poljoprivredu i razvoj sela, koji ima za cilj da unapredi bezbednost useva i zasada na seoskom području, kao i da se stara o očuvanju životne sredine, kao i načinom rada poljočuvarske službe biće upoznati predsednici Saveta građana, članovi poljoprivrednih udruženja i odbornici sa seoskog područja opštine Palilula.

Očekuje se da transparentnost u radu kao i neposredna komunikacija i dobra saradnja zainteresovanih strana, poljočuvara i poljoprivrednika, obezbedi ostvarivanje postavljenih ciljeva projekta.

Ovim povodom upućen je i poziv-obaveštenje stanovnicima Mramora, Mramorskog potoka, Krušca, Donjeg Vlasa, Gabrovca i Vukmanova, koji su vlasnici zemlje od 6-8 klase a zainteresovani su da pošume svoje parcele (crnim borom i bagremom) da na ovom sastanku mogu potpisati ugovor i dobiti podršku Uprave za poljoprivredu i razvoj sela, koja je nosilac ove aktivnosti pošumljavanja.

Dragan Vidojković

Pročitajte i...