Spomenici Srbije
ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu

Tag Archives: Naissus

Niški necropolis

Na prostoru Naissusa do prepoznavanja i određivanja lokacije na kojoj se nalazio necropolis u dolazilo je u prvo vreme slučajnim nalazima, kada je počelo naseljavanje desne obale Nišave na trasi puta Naissus - Timacum minus - Ratiaria Detaljnije »

Nestašica pijaće vode u Nišu

Ne postoji nikakav tretman otpadnih voda na teritoriji grada Niša. Sva upotrebljena voda se izliva u Nišavu, preko dva privremena izliva. Zato je neophodna izgradnja postrojenja za tretman otpadnih voda. Detaljnije »

Niška flaširana voda

Direktor javno-komunalnog preduzeća Naissus Aleksandar Mitić saopštio je juče da je to preduzeće započelo prve pripreme za flaširanje vode iz niškog vodovoda koja bi već početkom naredne godine trebalo da se nađe na tržištu". Stručnjaci, inače, već godinama vodu iz niškog vodovoda ocenjuju kao jednu od najkvalitetnijih u Srbiji. Detaljnije »

Akvadukti Naissusa

Аntički Naissus je bio nesumnjivo razvijena naseobina sa određenom populacijom koja je vremenom imala tendenciju rasta na tom prostoru. Izvori koji ostavljaju svedočanstvo da je grad imao status municipiuma ukazuju da je grad imao veoma uređen sistem života u tom periodu. Detaljnije »