Spomenici Srbije
ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu

Tag Archives: kolumna

Vladimir Đorđević | Duh grada

Oduvek sam želeo da dokučim genius loci svog grada. Znao sam da duh mesta mora da postoji, da bez njega nema grada. Verovao sam da je taj momenat važniji i veći od grandiozne arhitekture koju nikada nismo imali, da je definisaniji od dobro projektovanih ulica i zanimljiviji od solidnog života. Tragajući za njim, bio sam uveren da se krije u nečemu od onoga što posedujemo i u nečemu od onoga što želimo za sebe. Detaljnije »

Nebojša Ozimić | Kako je Niški boem Avda Zekić Spasao Tita

U gradu u kome su Bata Živojinović, Boris Dvornik, Radmila Savićević, Đorđe Vukotić i mnogi drugi studirali glumu ili se ostvarivali sve u šesnaest na sceni niškog Narodnog pozorišta (Mira Stupica, Radmila Savićević, Eugen Veber koji je bio i upravnik pozorišta) - dakle, u takvom gradu je zezanje bilo nešto najnormalnije. Detaljnije »

Zoran Ćirić Magični | PLACEBO

Ekskluzivno za posetioce NisCafe.com portala prenosimo do sada neobjavljenu priču najpoznatijeg hrnočara Nišvilla i dobitnika Ninove nagrade, Zorana Ćirića poznatijeg kao Ćira Magični Detaljnije »

Uroš Tošić | Mnogo boli kad nije iz Beograda

Pa da. Svi smo fini, i posebno gadljivi na državne pare. Niko od nas nije nikada pomislio kako bi bilo super da radi u državnoj firmi, ili za državnu firmu, da prima pare bez i da zna što ih prima, da radi projekte koji se plaćaju ohohoooo. Detaljnije »