Koncerti

Neozbiljni pesimisti

pesimistiSomborski „anti global etno punk“ sastav NEOZBILJNI PESIMISTI održaće svoj prvi samostalni koncert u Nišu u petak, 10.maja u klubu Juridicum na pravnom fakultetu, sa početkom od 21:30h!

Angažovani i britki tekstovi u kombinaciji sa mešavinom balkanskih etno motiva i poletnim ska ritmom te žestokim punk/hc rifovima, u kratkom je pokušaj definisanja ove nadasve specifične i vesele družine.

Devet muzičara na sceni koji i te kako vladaju svojim instrumentima sinhronizovani i prepuni energije redovno nastupaju u Srbiji i regionu (Slovenija, Bosna, Hrvatska) što u klubovima što na festivalima, a sve više i u Evropi: Švajcarska, Francuska, Poljska (turneja od 6 gradova!), te nakon niškog koncerta sviraju u Grčkoj, a već u junu ih čeka nova turneja u srednjoj Evropi.

U izboru za Bend Godine 2012, u prestižnoj tv emisiji „Gruvanje“ (RTV), NEOZBILJNI PESIMISTI su osvojili prvo mesto i to isključivo zahvaljujući glasovima publike u konkurenciji od preko 50 bendova!

Ovdašnja publika imala je prilike da ih vidi uživo na sjajnom nastupu u okviru Internacionalnog Nišville Jazz Festivala prošle godine na Open Stage-u u tvrđavi i opšti je utisak publike i predstavnika medija da je to bio jedan od najboljih i najposećenijih koncerata na otvorenoj bini blizu planinarskog doma.

Na koncertu će kao gosti nastupiti mladi i perspektivni niški rege sastav „Greenfingers“.

Karte u pretprodaji po ceni od 250 dinara mogu se kupiti od ponedeljka, 29.aprila u muzičkim radnjama Vintage shop (Davidova ul. kod Sinagoge), Music House (kod simfonijskog) i Energy music shop (TPC Kalča – prizemlje). Cena ulaznice na dan koncerta biće objavljena naknadno.

Pročitajte i...