Niške vesti

Nagrada „Geopoetici“ za kompletnu produkciju

knjige Najviše priznanje niškog Sajma knjiga – „Presad mudrosti“ ove godine dodeljeno je beogradskoj „Geopoetici“ za kompletnu produkciju, saopštio je organizator te manifestacije. Za najvredniju ediciju, prema oceni žirija, „Srbija i komenatri“, nagrada je pripala „Službenom glasniku“, a najbolje pojedinačno izdanje je „Fonologija srpskog jezika“ u izdanju Beogradske knjige i Matice srpske.

Zavod za udžbenike dobio je nagradu „Inicijal“ za autorski doprinos umetnosti i nauci, i to za izdanje „Leksikon gradova i trgova srednjovekovnih srpskih zemalja“. „Smrt je neprovjerena glasina“ Emira Kusturuce je delo koje najviše afirmiše knjigu, a delo koje spaja sadašnjost i budućnost je „Crno ispod noktiju“ Milovana Danojlića u izdanju kuće „Plato“.

Nagrada „Otisak“ je pripala niškom izdavaču „Medivest“ za tehnološki tretman knjige („Konstantin Veliki“, grupa autora). „Mono i Manjana“ nagrađena je za estetski tretman knjige („Petar Pan“) i za multmedijalni tretman knjige („Mali princ“).

Vlasnik „Nove knjige“ iz Niša Slavoljub Milojković nagrađen je priznanjem koje nosi ime Bože Vojinovića za doprinos popularizaciji knjige i afirmaciji Sajma knjiga u Nišu. Niški Sajam knjiga biće otvoren do 5. decembra.

Izvor: Glas Javnosti

Pročitajte i...