ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu
ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu
Nagrada “Geopoetici” za kompletnu produkciju

Nagrada “Geopoetici” za kompletnu produkciju

knjige Najviše priznanje niškog Sajma knjiga – “Presad mudrosti” ove godine dodeljeno je beogradskoj “Geopoetici” za kompletnu produkciju, saopštio je organizator te manifestacije. Za najvredniju ediciju, prema oceni žirija, “Srbija i komenatri”, nagrada je pripala “Službenom glasniku”, a najbolje pojedinačno izdanje je “Fonologija srpskog jezika” u izdanju Beogradske knjige i Matice srpske.

Zavod za udžbenike dobio je nagradu “Inicijal” za autorski doprinos umetnosti i nauci, i to za izdanje “Leksikon gradova i trgova srednjovekovnih srpskih zemalja”. “Smrt je neprovjerena glasina” Emira Kusturuce je delo koje najviše afirmiše knjigu, a delo koje spaja sadašnjost i budućnost je “Crno ispod noktiju” Milovana Danojlića u izdanju kuće “Plato”.

Nagrada “Otisak” je pripala niškom izdavaču “Medivest” za tehnološki tretman knjige (“Konstantin Veliki”, grupa autora). “Mono i Manjana” nagrađena je za estetski tretman knjige (“Petar Pan”) i za multmedijalni tretman knjige (“Mali princ”).

Vlasnik “Nove knjige” iz Niša Slavoljub Milojković nagrađen je priznanjem koje nosi ime Bože Vojinovića za doprinos popularizaciji knjige i afirmaciji Sajma knjiga u Nišu. Niški Sajam knjiga biće otvoren do 5. decembra.

Izvor: Glas Javnosti

Ostavi komentar