Niške vesti

Ministarstvo dalo pare za kulturu

MedijanaMinistarstvo kulture, informisanja i informatičkog društva odobrilo je oko 7 miliona dinara za projekte niških ustanova kulture. Sredstva su dobili projekti Zavoda za zaštitu spomenika, Narodnog muzeja Niš i biblioteke Stevan Sremac.

Ove ustanove imaju u planu realizaciju projekata iz oblasti kulturnog nasleđa i njegove zaštite. Tako je biblioteka Stevan Sremac dobila sredstva za projekat: monografija „Niš: Konstantinov grad“.

Narodni muzej je dobio sredstva za nastavak istraživanja i rekonzervacije arheološkog lokaliteta Medijana. Ovaj projekat se realizuje u susret 2013. godini i proslavi Milanskog edikta.

Sredstva je dobio i Zavod za zaštitu spomenika za 4 projekta koji podrazumevaju nastavak arheoloških istraživanja u regionu.

Predstavnici ustanova koje su dobile sredstva od države su zahvalni, ali su svi saglasni da suma koja im je odobrena nije dovoljna za realizaciju svih projekata, tako da nastavljaju sa konkurisanjem i kod ministarstva i kod lokalnih institucija.

Nalog za isplatu sredstava ustanovama kulture potpisao je u Gradskoj kući ministar kulture, informisanja i informatičkog društva, Predrag Marković, sa direktorima ovih ustanova.

City Radio

Pročitajte i...