Niške vesti

Literarni i likovni konkurs

deciji-crtez MEDIJANA festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu će, već tradicionalno, okupiti talentovanu decu i dokazane stvaraoce za decu, na svetski dan poezije i početak proleća. 3. Medijana festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu održaće se 21. i 22. marta 2011. godine u organizaciji niške Gradske opštine Medijana.

Tema konkursa je slobodna, a broj radova koje jedan učesnik može poslati nije ograničen.

Literarni radovi treba da budu otkucani ili čitko napisani. Likovni radovi mogu biti u svim tehnikama. Svi radovi treba da budu potpisani punim imenom i prezimenom autora, sa adresom i brojem telefona autora, godinom rođenja, nazivom škole i mesta, naznakom razreda i imenom nastavnika.

Svi radovi koji pristignu na konkurs biće podeljeni u tri kategorije:

1) od 1. do 4. razreda osnovne škole,

2) od 5. do 8. razreda osnovne škole,

3) učenici srednjih škola.

Radovi se ne vraćaju.

Svoje radove učenici mogu slati na adresu: Gradska opština MEDIJANA, Pariske komune bb, 18000 Niš, ili na e-mail plavsic@medijana.rs sa naznakom «za konkurs Medijana festivala dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu».

Žiri će pregledati radove i odabrati najuspešnije, kojima će biti dodeljene nagrade na festivalu 21. i 22. marta 2011. godine. Najuspešniji literarni i likovni radovi po odluci žirija biće štampani u zborniku, a najuspešniji likovni radovi biće izloženi u odgovarajućem prostoru.

Konkurs je otvoren do 14.01.2011. godine.

Pročitajte i...