Niške vesti

Leskovačka roštiljijada

leskovacka-rostiljijadaNa prostoru Široke čaršije u centru Leskovca u pondeljak počinje 22. roštiljijada, rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu predsednik Turističke organizacije Leskovca Žikica Nestorović. Ovaj festival za sedam dana obično poseti oko 500.000 ljudi, ali se ove godine očekuje i više gostiju.

„Uradili smo dosta na promociji ove godine u zemlji i inostranstvu, tako da se osim stalnih gostiju iz republika bivše Jugoslavije, očekuju gosti iz Nemačke, Austrije, Bugarske, Rumunije i Mađarske“, rekao je Nestorović.

Tokom manifestacije biće organizovan izbor se najveću pljeskavicu na svetu, koja je prošle godine oborila Ginisovu knjigu rekorda težinom od 51 kilogram.

„Prošlih godina na roštiljijadi su učestvovali izlagači iz Leskovca, a ove godine su se prijavili učesnici i iz Knjaževca, Gornjeg Milanovca i Čačka“, rekla jepredstavnica Turističke organizacije Leskovac Mina Đakova.

Ona je rekla da će biti postavljena 32 štanda na kojima će gurmani moći da uživaju u raznim specijalitetima sa roštilja, a i biće organizovan bogat kulturno-zabavno program.

Na festivalu će osim pripremanja specijaliteta sa roštilja, biti organizovana i takmičenja kuvara i učenika srednjih škola, okruglih stolova, predavanja i stručnih simpozijuma.

Pročitajte i...