Promocije, sajmovi, festivali

Job Fair 2014

sajam-poslovaSajam poslova i stručnih praksi „Job Fair – Tvoja karijera počinje ovde“, održaće se 3.i 4. marta 2014.godine u prostorijama Elektronskog fakulteta. Tradicionalno već šesti put organizatori sajma rade na realizaciji zajedničke vizije – smanjenju nezaposlenosti među mladima, obezbeđivanju kvalitetno usavršenog kadra poslodavcima i generalno na kreiranju dobre komunikacije između studenata, obrazovnog sistema i kompanija.

Glavni cilj Job Fair-a jeste da ambiciozne i motivisane mlade ljude poveže sa kompanijama i pomogne im u kreiranju uspešne karijere. Tokom sajma, studenti će na jednom mestu moći da se upoznaju sa velikim brojem poslodavaca i da saznaju više o poslovima i praksama kojih ima u ponudi. Takođe, pružiće im se prilika da uoče koja je znanja potrebno da steknu ili usavrše kako bi lakše došli do željenog posla/prakse.

Svi zainteresovani mogu na adresi www.jobfairnis.rs/ostavicv načiniti prvi korak ka svojoj svetlijoj budućnosti time što će se registrovati preko oficijalnog sajta sajma i ostaviti svoj CV. Elektronska baza CV-eva koja se kreira od svih pristiglih CV-eva sa sajta, će po završetku sajma biti distribuirana svim kompanijama učesnicama sajma koje će moći da biraju kadrove ćiji im profili najviše odgovaraju.

Kompanija koja tradicionalno iz godine u godinu podržava Job Fair, a koja će se ove godine predstaviti i kao generalni pokrovitelj jeste Mircosoft Development Centar Serbia. Pored ove, bitno je pomenuti da će po prvi put do sada kompanija Nordeus učestovati kao zlatni poktovitelj, i da su kompanije Fiat, Philip Morris, Young Culture i It centar samo neke od brojnih učesnika.
Studentima će na samom sajmu biti pruženi besplatni kursevi stranih jezika i rada na računarima koje obezbeđuju kompanija H.art i škole Andreja Institut i Level up. Takođe, škola Level up obezbedjuje 20% popusta svima koji se na samom sajmu budu prijavili za neki od njihovih brojinih kurseva.

Ono što je novitet u odnosu na prethodne godine i što ovogodišnji sajam izdvaja od dosadašnjih jeste to što je studentima omogućen koktel na kome će moći da se upoznaju sa predstavnicima kompanije Microsoft kako bi u potpuno opuštenoj atmosferi mogli da postave pitanja koja se na formalnim prezentacijama čine suvišna i da saznaju sve što ih interesuje o radu u kompaniji tog kalibra.

Posetioci sajma će moći da isprate prezentacije kompanija učesnica, što je odličan način da se informišu o praksama/poslu u datim kompanijama. Broj mesta je ograničen, pa pozivamo sve potencijalne učesnike da u što skorijem roku dostave svoje prijave kako bi obezbedili učešće, što mogu učiniti preko oficijelnog sajta www.jobfairnis.rs, na kome mogu naći i sve dodatne informacije vezano za sajam.

Pročitajte i...