Kulturna dešavanja

Izložba umetničkih radova

izlozbaPod pokroviteljstvom Gradske opštine Palilula i podršku Niškog kulturnog centra, Zanatska komora Niš, Opšte udruženje samostalnih privrednika i zantalija Niša organizuje izložbu umetničkih radova, ikona i suvenira kao doprinos obeležavanju jubileja 1.700 godina od potpisivanja Milanskog edikta.

Očekuje se da ovu izložbenu postavku, koja će biti izložena u prostoru Niškog kulturnog centra, Stanoja Bunuševca bb, u sredu 19.septembra 2012. u 12:00 sati, otvori Boban Džunić, predsednik Gradske opštine Palilula

Kako je najavio Blagoje Stanisavljević, predsednik Zanatske komore Niš, na ovoj izložbi Udruženja samostalnih privrednika i zantalija Niša, obuhvaćeno je 160 izlagača sa preko 350 eksponata. Posebno će biti promovisan rad polaznika škole ikonopisaca, zatim radovi u zlatovezu, starog zanata iz vizantijskog perioda, kaliografija. Posetioci izložbe videće i najnovija izdanja radionice „Grafit“, razglednice i vedute starog Niša, kao i postavku slika članova likovnog udruženja „Luna“. Pored učesnika iz Niša, svoje radove izložiće i stvaraoci iz Prokuplja, Svrljiga, Pirota, Leskovca, Aleksinca. Izložbena postavka tradicionalnih, umetničkih zanata i ikonopisaca biće otvorena u Niškom kulturnom centru do 19:00 sati. Ulaz je slobodan.

Pročitajte i...