Spomenici Srbije
ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu
Izložba ”Grad budućnosti”

Izložba ”Grad budućnosti”

gradIzložba “Grad budućnosti”, Alekse Gajića, jednog od najboljih srpskih strip crtača, biće otvorena 12. marta u 18h, u Salonu 77 u Tvrđavi. Ovom izložbom Aleksa želi da pokaže svoje viđenje grada i njegovog razvoja u budućnosti.

Ovo je 4. samostalna izložba ovog umetnika, a u sklopu je festivalskog programa “Francuski dani” u Nišu koji će trajati do 30. marta.

Aleksa Gajić je među najuspešnijim srpskim strip crtačima, uz Zorana Janjetova, čija je izložba predstavljena u okviru prošlogodišnjih “Francuskih dana“, u Paviljonu, u Tvrđavi.

Kao i većina naših autora, on svoj profesionalni put vezuje za francuske izdavače. Od 2.000. godine radi za izdavačku kuću “Soleil”. Od tada je objavio šest kolor albuma, izdavanih u još osam zemalja.

Na domaćem tržištu, osim ovih albuma, izdat je i album “Technotise”, kao i kolekcija kratkih stripova “U Šrafovima”. Kolor strip albumom “Technotise” Aleksa Gajić je diplomirao na FPU-u, a po njegovim motivima radio je svoj prvi dugometražni animirani film “Technotise – Edit i ja”. Kada se 2009., posle tri godine rada, ovaj film pojavio, zadobio je veliku pažnju javnosti.

Verovatno je da će je i ova izložba imati, jer nju čine futuristički prikazi Beograda pruzeti iz ovog filma i za ovu priliku “očišćeni” od likova. Bez njih, kao nosilaca radnje, a uvedeni u galerijski kontekst, ovi novi radovi su druga, suptilnija osovina iste priče koju ćete videti od sutra u Salonu 77.

Izložba će trajati do 30. marta.

Ostavi komentar