Niške vesti

Izglasana noćna prohibicija

prohibicija U nastavku 29. sednice Skupštine grada u Beogradu, započete 30. decembra prošle godine, usvojena je Odluka o radnom vremenu ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata . U odnosu na Nacrt odluke, izmena je da će kafići i ugostiteljski objekti u stambenim zgradama moći da puštaju muziku do 23 sata radnim danom, umesto do 22 kako je bilo prvobitno predviđeno. Ova odluka stupiće na snagu tek za 90 dana.

Petkom i subotom će ugostiteljski objekti u stambenim zgradama moći da puštaju muziku do ponoći, a radno vreme je do 1 sat iza ponoći.

Usvojenom odlukom regulisano je radno vreme ne samo ugostiteljskih već i zanatskih i trgovinskih objekata na teritoriji grada.

Usvojen je i amandman kojim se predviđa da Gradsko veće utvrdi kriterijume po kojima će neki ugostiteljski objekti moći da rade i duže.

Izglasana je i odluka o zabrani prodaje alkoholnih pića od 22 sata do šest sati ujutru u prodavnicama, samouslugama, diskontima, robnim kućama, specijalizovanim prodavnicama za prodaju štampe i duvana, kioscima, trgovinskim centrima i benzinskim stanicama.

Donete su Izmene i dopune plana postavljanja tezgi i drugih privremenih objekata na javnim površinama za područje gradske opštine Vračar.

Biće razmotrene i preostale dve tačke dnevnog reda koje se tiču postavljanja tezgi i drugih pokretnih privremenih objekata na teritoriji Beograda i promene osnivačkih akata javnih preduzeća „Gradske pijace“, „Beogradvode“ i „Hipodrom Beograd“.

Na drugoj sednici, koja će uslediti takođe danas, Skupština grada razmotriće odluke o snabdevanju grada toplotnom energijom, održavanju čistoće, prečišćavanju i distribuciji vode, gradskim pijacama, uređenju i održavanju parkova i zelenih površina.

Pred odbornicima će biti i predlozi odluka o načinu plaćanja komunalnih usluga na teritoriji grada i postavljanju privremenih objekata za obavljanje menjačkih poslova na javnim površinama, kao i predlozi o izmenama osnivačkih akata preduzeća Elektroizgradnja i EDB javno osvetljenje.

Izvor: Trojka.rs

Pročitajte i...