Niške vesti

Izdvojeno 80 miliona

80-milionaOva nedelja je će u opštini Palilua biti upisana kao veliki uspeh rukovodstva i stanovnika ove organizacije lokalne samouprave Grad Niša u ostvarivanju infrastrukturnih projekata o kojima se godinama samo govorilo i obećavalo a radovi nikako da počnu. Veliko je zadovoljstvo što danas, u prisustvu mojih kolega, rukovodstva Grada, menadžmenta JP Putevi Srbije, Preduzeća za puteve Niš, mogu najaviti početak radova na regulaciji okretnice kod Apelacionog suda i ulice „Toplički partizanski odreda“ u Novom Selu-rekao je prof.dr Igor Novaković, predsednik Gradske opštine Palilula. Vrednos ovih radova, u prvoj fazi, iznose oko 80.miliona dinara. On je ovim povodom predao priznanje opštine, Zoranu Drobnjaku, direktoru javnog preduzeća „Putevi Srbije i izrazio zahvalnost za podršku inicijativi opštine, Branku Ružiću, Narodnom poslaniku i šefu poslaničke grupe SPS-JS. Svečanosti su prisustvovali i prof. dr Mile Ilić, predsednik Skupštine Grada Niša, članovi Gradskog Veća, Miodrag Radović, Srđan Vasković, Dušica Davidović; načelnik Nišavskog upravnog okruga,dr Aleksandar Cvetković, Slavoljub Vlajković, direktor JKP «Nišstan» i Branislav Jovanović, direktor JP „Direkcija za izgradnju grada Niša“, predsednik opštine Gadžin Han,Saša Đorđević i predstavnik opštine Doljevac Dragoslav Stanković, rukovostvo Skupštine i članovi Veća Gradske opštine Palilula, predstavnici Saveta gradjana, odbornici i organizacija civilnog društva.

Po rečima Milutina Gaševića i Nenada Ilića iz Preduzeća za puteve Niš, na okretnici kod Apelacionog suda gradiće se tri saobraćajne trake i trotoar i biće regulisana saobraćajna signalizacija a u Novom Selu, biće asfaltirana ulica „Toplički partizanski odreda“ u dužini od 500 metara.

U susretu sa građanima priliom obilaska glavne ulice u ovom naselju, koja će dobiti novi izgled,predsednik Novaković je rekao da nažalost zbog birokratskih odnosa mnoge investicije su odožene do ispunjavanja zakonom propisanih normi kao što je to slućaj sa tenderom za izgradnju kolektora za odvod atmosverskih voda u Novom Selu.

Po završetu obilaska gradilišta u niškoj Palilula učinjena je poseta opštini Gadžin Han gde se trenutno izvode radovi na regionalnom putu 241i saniraju posledice klizišta na ovoj saobraćajnici u dužini od 500 metara. Vrednost radova je oko 30.miliona dinara. Za izgradnju puta Doljevac-Šarlinac, u dužini od 1,8 kilometara Preduzeće za puteve izvojiće 14 miliona dinara.

Dragan Vidojković

Pročitajte i...