Niške vesti

IKEA u Nišu

ikeaNa prostoru pored puta koji vodi ka niškom selu Čamurlija trebalo bi da budu izgrađeni objekti švedske kompanije IKEA, najavio je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Novi investitori koji dolaze u Niš, prema rečima gradonačelnika, imaju velike planove za severni deo grada. Pored Ajmaksa koji već dugo planira izgradnju kargo centra na niškom Aerodromu, ima još potencijalnih investitora, a jedan od njih je i švedski proizvođač nameštaja IKEA.

– Po mojim saznanjima upravo u tom uglu između Čamurlije i auto-puta počeće da se gradi IKEA. Ja sam razgovarao inicijalno sa predstavnicima ove kompanije i oni već imaju zemlju – rekao je Perišić.

On dodaje da uz IKEU idu i drugo veliki investitori, a jedan od njih je i Bauhaus koji se takođe bavi prodajom nameštaja i ostalih kućnih potrepština.

Gradonačelnik Niša kaže da će stanovnici Opštine Crveni Krst, na čijoj teritoriji bi i trebalo da se gradi IKEA, ubuduće moći da se pohvale i novim radnim mestima, ali i novim ulicama i novim investicijama.

Dolazak IKEE u Niš najvljivan je i 2009, 2010, 2011, a poslednji put u martu 2012. godine kada je tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić rekao da bi jedna od 5 prodavnica ove kompanije trebalo da bude i u Nišu.

Južne Vesti

Pročitajte i...