Niške vesti

Filmske premijere u Nišu

bioskopPočetkom naredne godine, Nišlije će biti u prilici da u Vilinom gradu prisustvuju prvoj filmskoj projekciji u renoviranom biskopu.

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović potpisao je Ugovor o učešću u realizaciji projekta “Bioskop Vilin grad“ kojim se omogućava sledeća faza radova na renoviranju i opremanju bioskopa.

Vilin Grad postaće najsavremniji bioskop na jugu Srbije i jedan od savremenijih u zemlji, sa dve sale, a koji bi Gradu bio na raspolaganju za održavanje značajnih manifestacija u cilju poboljšanja kulturne ponude grada kroz savremeni bioskopski repertoar, rekao je gradonačelnik Niša Miloš Simonović.

Radujem se tome da će neke najmlađe Nišlije, koje nikada do sada nisu imale priliku da posete bioskop, prve filmske projekcije moći da pogledaju početkom naredne godine, naglasio je Simonović.

Premijerama aktuelnih svetskih hitova u istom danu kada ih imaju najveći svetski gradovi, domaćim premijerama kao i konceptom najaktuelnijih sadržaja najvećih operskih dvorana i dvorana klasične muzike u živom prenosu iz Metropoliten Opere i Boljšoj Teatra, građanima Niša bi bila omogućena i ova vrsta sadržaja koja do sada u Srbiji nije viđena a predstavlja ponudu najelitnijih bioskopskih sala mnogih svetskih metropola.

Jedanput mesečno bi se organizovali i „Besplatni bioskopski dani za najmlađe“ kada bi deca iz vrtića i osnovnih škola, besplatno, dolazila na organizovane projekcije filmova prilagođenih njihovom uzrastu.

Pročitajte i...