Promocije, sajmovi, festivali

Ex – Yu Vinyl Funk Diggers Convention

vinyl-diggersOvakva manifestacija se po prvi put desava u Jugoistocnoj Evropi. Jedan od brendova koji je potekao u Nisu i koji ce se, kako ocekujemo, nastaviti i postati tradicionalan, sve veci, i zahvaljujuci kome ce Nis postati poznat u svetu kolekcionara ploca, DJa i ljubitelja jazz, funk, soul, tropicalie i disco funka prvo u regionu a zatim mozda i u svetskim okvirima.

Kamen temeljac za saradnju i druzenje svih diggera i vinil manijaka iz bivsih republika Jugoslavije koji ce imati priliku da razmene svoja iskustva, otkriju muzicke novitete i iskopaju poneku plocu na berzi vinila koja ce se odrzavati u sklopu ovog desavanja.

„Ex – Yu Vinyl Funk Diggers Convention“ je posvecen ne samo kolekcionarima i DJima crne plesne muzike, vec i ljubiteljima iste kao i publici koja voli da slusa taj zvuk i uziva u njemu. Zbog toga ce u sklopu ove manifestacije, u subotu 26. aprila u klubu „Feedback“, biti odrzan jedan svojevrsni jam session na gramofonima gde ce svoje ploce vrteti poznati kolekcionari i DJi sa ovih prostora, i to:

DJ Chile (Loud Minority / Beograd, Srbija)
DJ Bayo (Striktnovinil / Ljubljana, Slovenija)
DJ Kool S (Kopajovo! / Pula, Hrvatska)
DJ Goce (SAF / Skopje, Makedonija)
DJ Funky Junkie & DJ Ceka The Boss (The Funk Soul Brothers / Nis, Srbija)

Ovaj svojevrsni i do sada nikad odrzani „jam session on the wheels of steel“ krece u 23:00 i trajace do 05:00, a ucesnici ce osim najboljih ploca iz svojih respektabilnih kolekcija pokazati i svoje vestine na gramofonima (Scratching, cutting, beat juggling itd.). Naravno, ovo je samo jedan deo kolekcionara funk vinila sa ovih prostora. Nadamo se da cemo sledeci put imati ceo vikend posvecen ovom desavanju i da cemo finansijski moci da podrzimo i dvodnevni party gde ce ucesce uzeti jos diggera i DJa.

Sutradan, u nedelju 27. aprila ce se u okviru konvencije desiti i berza ploca u kafeu „Truba“. Osim gore pomenutih gostiju, ocekuje se i ucesce prodavnica ploca „Yugovinyl“, „Leila“ i „Vintage Shopa“, kao i nekih od najvecih dilera vinila i diskova u ovom delu Evrope.

Feedback, Truba 26-27 april 2014 od 23h
Ulaz na zurku u subotu ce biti 300 dinara.

Pročitajte i...