Promocije, sajmovi, festivali

49. Niški sajam knjiga i grafike

sajam-knjigaCena ulaznice je 100, a za grupne posete učenika i studenata 50 dinara. Svečano otvaranje Sajma knjiga će biti u četvrtak, 22. novembra 2011. godine u 18 časova. Sajam će otvoriti pisac i muzičar Marko Šelić Marčelo.

Organizator sajma, Niški kulturni centar, potrudio se da dovede naše najveće i najznačajnije izdavačke i knjižarske kuće, sa izdanjima iz oblasti lepe književnosti, umetnosti, arhitekture, građevinarstva, mašinstva, elektronike, informatičkih tehnologija, medicine, farmacije, veterine, ekologije, ekonomije, menaxmenta, sociologije, filozofije, komunikologije, marketinga, odnosa s javnošću, istorije, muzikologije, kulturologije, etnologije, estetike, psihologije… I ove godine bice prisutni i štandovi sa rečnicima i uxbenicima stranih jezika, i, naravno, najnovija izdanja domaće i strane beletristike.

Za kupovinu knjiga svi izdavači su omogućili značajne sajamske popuste, a učenici i studenti imaće vrednu priliku da se snabdeju najnovijim izdanjima knjiga, uxbenika i stručnih publikacija.

Sajam knjiga će pratiti i brojne promocije, književni susreti i razgovori, potpisivanje knjiga od strane naših uglednih pisaca i drugi prateći programi.
I ove godine će biti dodeljene vredne nagrade za posetioce. Sačuvajte svoje ulaznice. Izvlačenje nagrada će biti na Niškoj televiziji, u podnevnoj emisiji, dan po zatvaranju sajma.

U okviru Sajma knjiga u Nišu redakcija časopisa Gradina organizovaće promocije:

Subota, 24.11.2012. u 19,00 (Sala za promocije) – Promocija časopisa Gradina i knjiga Gradininih biblioteka: Vistan Hju Odn, ISPOD SIRIJUSA,pesme, Marija Laina ČETIRI JEDNOSTAVNA KOMADA, drame i Egon Pauli EPIKRIZA STUDENSA, esej. Učestvuju: Zoran Pešić Sigma, urednik i autori.

Utorak, 27.11.2012. u 19,00 (Klub „Raskršće“ – Kosovke devojke 21 b, Pantalej) – Promocija knjige TAJANSTVENI PUTNIK, knjiga brzih priča pisaca iz južne Srbije. Učestvuju autori iz Niša i urednik Zoran Pešić Sigma.

22. novembar – 28. novembar 2012. godine
Sportska hala ČAIR
Radno vreme 10 – 20 časova
Organizator: NKC

Pročitajte i...