Koncerti

Zemlja gruva u Feedback-u

zemlja-gruva5. oktobra Feedback otvara koncertnu sezonu u klubu a ove godine prvi nastupa beogradski bend Zemlja gruva.
Bend su 2007. godine osnovali MC Milovan, Zoe Kida, Konstrakta i Šobaja. Zajedno sa kompozitorom Petrom Milanovićem bend se sa zapaženim nastupom pojavljuje na Beoviziji 2008. i 2009. godine, a u maju 2010. izdaje svoj prvi album WTF is Gruvlend!.

Album WTF is Gruvlend! je naišao na pozitivne kritike a osvajanjem Oskara popularnosti u kategoriji „Novi zvuk“ za 2010 godinu, osvajanjem nagrade za Hit godine Pop mašine radija B92 i nagrade za Najbolji album godine po mišljenju čitalaca muzičkog portala Popboks

Kompletna muzička produkcija, od ideja do realizacije, nastaje u studiju Zemlje gruva – Gruvlend! na Vračaru.
Karakteristika sastava je vokalni trio u frontu i duvačka sekcija od minimum dva člana. Bend trenutno broji 10 članova.

Od 2010 do 2013 godine, Zemlja gruva održava u proseku 50 nastupa godišnje a poslednji put smo ih slušali na Nisville Jazz festivalu pre 2 godine. Bend radi na obradama pesama onih autora čiji je zvuk uticao na Zemlju gruva i pojedine njene članove. Tu se, pre svega, izdvajaju obrada pesme Water no get enemy, najvećeg promotera i najvećeg imena afro beat-a Fela Kuti-ja, zatim Meni treba , kao nastavak projekta Liberation Serbia (projekat u kome učestvuju domaći reggae izvođači koristeći Liberation riddim).

U okviru projekta „Dino u Zemlji gruva“ bend snima tri obrade Dina Dvornika, kao omaž najutucajnijem funk autoru u regionu.

Od 2013. Godine Zemlja gruva ponovo radi na autorskim pesmama. Prvi singl koji je objavljen je Sudopera

Karte po ceni od 400 dinara možete kupiti od ponedeljka u Bioskopu Kupina, Vintage shopu i Hostelu Niš. Nabavite kartu na vreme i uštedite pošto će na dan koncerta karta biti skuplja.

Pročitajte i...