Niške vesti

York City FK u Nišu

yorkU toku su finalni pregovori sa fudbalskim klubom iz Engleske da se na stadionu Čair odigra prijateljski meč između Radničkog i Jorka u okviru proslave godišnjice Milanskog edikta.

Ovu informaciju Južnim vestima potvrdio je državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin koji je nedavno boravio u Velikoj Britaniji.

– Počeli smo pregovore sa Jorkom preko Sport England-a, ali će se uključiti i predsednik Britanske olimpijske asocijacije Lord Sebastian Kou. Utakmica bi bila u znaku Milanskog edikta, kao utakmica tolerancije uz mogući patronat UEFA. Niš bi bio domaćin, a jedina obaveza je da obezbedi smeštaj u gradu – izjavio je Borovčanin za Južne vesti.

Termin odigravanja meča još nije poznat.

Ideja da se organizuje utakmica potekla je iz poznanstva Borovčanina i gradonačelnika Jorka, a vezu predstavlja to što je Car Konstantin rođen u Nišu, a krunisan u Jorku.

Borovčanin je dodao da je naišao na pozitivan odgovor u Nišu, a da su gradske vlasti pored fudbalske zainteresovane i za organizaciju jedne rukometne utakmice.

– Poslednji put kad sam boravio u Nišu o tome sam razgovarao sa gradonačelnikom Perišićem, za koga smo otvorili mogućnost da bude gost Jorka i njihovog gradonačelnika. Takođe, Igor Novaković je izrazio želju da se ista utakmica organizuje i u rukometu, ali u Jorku nije rukomet baš tolio razvijen, pa ćemo još razgovarati o tome – dodao je Borovčanin.

Fudbalski klub Jork je trenutno 17. na tabeli 4. lige od 24 kluba koja se takmiče u ovom rangu. Klub je osnovan 1908. godine, ali je 1917. godine ugašen. Pet godina kasnije, 1922. godine, ponovo je aktiviran.

Južne Vesti

Pročitajte i...