Niške vesti

Volontiram zato što volim svoj grad

phillip-morisZaposleni kompanije Filip Moris u Srbiji po drugi put su pokrenuli akciju „Volontiram, zato što volim svoj grad“. U okviru akcije, zaposleni su prikupili knjige i poklonili ih Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac“ i Univerzitetskoj biblioteci „Nikola Tesla“ u Nišu. Zahvaljujući donacijama značajno je proširena ponuda ovih čuvenih i posećenih biblioteka u Nišu.

„Na sreću, veliki broj institucija i pojedinaca, kojima pripada i kompanija Filip Moris nesebično pomažu Univerzitetsku biblioteku i omogućavaju joj da nastavi svoj razvoj, na korist celoga Univerziteta i grada Niša. Gest zaposlenih u kompaniji Filip Moris, poklon velikog broja stručnih knjiga, je i izvanredan primer društveno odgovornog ponašanja. Napominjem da je ova kompanija više puta pomagala Biblioteci u nabavci publikacija i računarske opreme. U ime Univerzitetske biblioteke i u svoje ime, najsrdačnije se zahvaljujem na poklonjenim knjigama“, rekao je Zoran B. Živković, upravnik Univerzitetske biblioteke u Nišu.

„Veliko nam je zadovoljstvo što su nas zaposleni u kompaniji Filip Moris uključili u akciju „Daruj knjigu-ulepšaj nekome dan“ i time još jednom ukazali na značaj naše institucije. U našem fondu će se naći 1.500 knjiga i na taj način u rukama naših sugrađana. Nema ničeg lepšeg od činjenice da ste nekom ulepšali dan knjigom. Saradnja Narodne biblioteke „Stevan Sremac“ Niš i kompanije Filip Moris je i do sada bila vrlo uspešna, a ovaj poklon je pokazatelj da će ta saradnja imati sjajnu budućnost, na radost naših sadašnjih i budućih korisnika“, izjavio je Nebojša Vasić, direktor Narodne biblioteke „Stevan Sremac“.

„Kompanija Filip Moris u Srbiji pozdravlja i podržava volontersku akciju koju su pokrenuli naši zaposleni. Veoma smo ponosni na to što se ona uspešno sprovodi već drugi put, a posebno nam je drago što su naši zaposleni prepoznali obrazovanje kao jedan od važnih preduslova za razvoj društva u kojem živimo i radimo, i što su upravo na ovaj način odlučili da pomognu svojim gradovima“, rekla je ovom prilikom Maja Šotra, menadžer za komunikacije i donacije kompanije Filip Moris u Srbiji.

Ova akcija sprovodi se u ukupno 15 gradova širom Srbije, a preko 19.000 knjiga, koje su prikupili zaposleni iz svojih ličnih i iz kompanijske biblioteke, biće poklonjeno ustanovama koje su zaposleni prepoznali kao značajne za grad u kojem žive i rade.

Akcija „Volontiram, zato što volim svoj grad“ pokrenuta je 2010. godine zahvaljujući ideji i dobroj volji zaposlenih u kompaniji Filip Moris u Srbiji. Vođeni željom da učine nešto kako bi pomogli gradovima u kojima kompanija Filip Moris posluje, prošlog maja zaposleni su se organizovali u volonterske grupe, koje su u 14 gradova širom Srbije pokazale da uz malo truda, vremena i dobrovoljnog zalaganja mogu da učine veliki korak za ulepšavanje nekih od važnih prostora u svom gradu.

DODATNE INFORMACIJE:
Knjige prikupljene u okviru akcije „Volontiram, zato što volim svoj grad“ biće poklonjene sledećim ustanovama u gradovima širom Srbije:

Subotica: Gerontološki centar Subotica
Novi Sad: „Dečije selo“
Zrenjanin: Gradska biblioteka „Žarko Zrenjanin“
Beograd: Gerontološki centar Beograd (Dom Bežanijska kosa)
Požarevac: Narodna Biblioteka „Ilija M. Petrović“
Valjevo: Matična biblioteka „Ljubomir Nenadović“
Šabac: Biblioteka „Diša Atić“ u Vladimircima
Užice: Narodna biblioteka Užice
Kraljevo: Gradska biblioteka Kraljevo
Kragujevac: Narodna biblioteka „Vuk Karadžić“
Kruševac: Narodna biblioteka Kruševac
Niš: Narodna biblioteka „Stevan Sremac“
Univerzitetska biblioteka „Nikola Tesla“
Bor: Narodna biblioteka Bor
Vranje: Narodna biblioteka „Bora Stanković“
Raška: Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje „Gradac“

Pročitajte i...