Niške vesti

Video nadzor niških ulica

saobracajne-kamereKada bude postavljen ulični video nadzor, saobraćaj u Nišu bi trebalo da bude bezbedniji. Ovaj posao trba da bude finasiran sredstvima koje Gradska uprava dobija od naplaćenih kazni za sobraćajne prekršaje. Lokalnoj upravi od ukupnog novca koji se na ovaj način prikupi ostane oko 30%, a niško gradsko veće usvojilo je program kojim je određeno na šta će ove godine ta sredstva biti utrošena. Gradski većnik, Boban Mihajlović kaže da očekuje proširenje ovog projekta, zahvaljujući saradnji sa Savetom za sprovođenje Strategije za bezbednost grada:

„Video nadzor trebalo bi da bude uveden na svim važnim lokacijama i objektima u gradu. Dalje korišćenje sredstava je predviđeno za unapređenje bezbednosti u zoni škola. Vršiće se i dalje obeležavanje i uspostavljanje horinzontalne i vertikalne signalizacije na raskrsnicama i svim onim mestima na saobraćajnicama gde to, u ovom trenutku nije adekvatno urađeno“, kaže gradski većnik Boban Mihajlović.

Novina je da će grad ove godine iz tih sredstava pomoći i rad saobraćajne policije. Prošle godine grad je od saobraćajnih kazni prihodovao 25 miliona dinara, a procenjuje se da će 2011. na ovaj način biti prikupljeno 17 i po miliona.

Pročitajte i...