Koncerti

Vasil Hadžimanov Band

vasil-hadzamanov-band Club Vavilon Vam predstavlja prednovogodišnji poklon. 25. decembra 2010. godine sa početkom u 22h
Cena karte u pretprodaji: 400 dinara
Prodajna mesta:
Happy House, CD Sound, bilijar klub Atlantis i Club Vavilon. Broj karata ograničen!
Informacije i rezervacije: 060-0-400-308

Vasil Hadžimanov klavijature, klavir

Vasilovo klasično muzičko obrazovanje je započelo kada je imao 5 godina, uključujući pohađanje jedne od najstarijih srednjih muzičkih škola u jugoistocnoj Evropi, „Stevan Mokranjac“ u Beogradu (prof. Ljubinka Hadži-Jovančić).

Međutim, njegovo zanimanje za džez mu je obezbedilo punu stipendiju za učešće u Interlochen Arts Camp-u dva leta za redom, pruživši mu priliku da uči i svira sa Milt Jackson-om, Curtis Fuller-om, i Bayron Stripling-om između ostalih.

Godine 1992. preselio se u Boston gde, pod punom stipendijom, studira klavir i aranžman na Berklee College of Music. Diplomirao je 1995., a njegovi učitelji klavira su bili Ray Santisi i Lazslo Gardony.
U toku studija na Berklee-ju, nastupao je sa Matt Garrison-om, Rick Peckham-om, Leroy Jenkins-om (u njegovoj rep operi „Funky Faust“), George Garzone-om, Ayib Dieng-om, a sa Paskal Bokarovim afro-pop bendom je išao na američku turneju.

Septembra 1996. Vasil se seli u New York, gde nastavlja da sarađuje sa nekim od najboljih mladih muzičara: David Gilmore-om, David Binney-jem, Chris Cheek-om, Markom Đorđevićem, Danny Sadownick-om, Rodney Holmes-om, „Ultranate“…

Istovremeno radi kao muzički programer u „TOMANDANDY“ studiju (autori „Killing Zoe“ soundtrack-a).

Vasil je nastupao i sa brojnim muzičarima iz SCG: Jovan Maljoković Balkan Salsa Band (Rothweill Jazz Fest., Montreaux Jazz Fest.), Duško Gojković (evropska turneja), Steve Gut (Segedin Jazz Fest.), Mimo Mitrović, Bisera Veletanlić, Zafir i Senka Hadžimanov, Rambo Amadeus… Nakon godinu dana provedenih u Velikoj Jabuci, odlučio je da se vrati u Srbiju i Crnu Goru i osnuje svoj VASIL HADŽIMANOV BAND.

Njegova ideja o kombinovanju balkanskih tradicionalnih, folk ritmova i zapadnih, modernih muzičkih stilova (jazz, funk, world music…) u njegovoj muzici je u potpunosti autentična i predstavlja nov pristup džez muzici.

U proteklih 5 godina, Vasil i njegovi muzičari su neumorno i sa velikim uspehom svirali njegove pesme na koncertima i džez festivalima širom Srbije i Crne Gore, kao i u inostranstvu (Belgrade Summertime Jazz Fest – odmah posle Joe Zawinul-a, Novi Sad Jazz Fest., Niš, Smederevo, Kragujevac, Podgorica, Budva,… Banjaluka, Sarajevo, Mostar, Zelenkovac Jazz Fest (Bosna), Skopje Soul and Blues Fest., Kumanovo Jazz Fest. (Makedonija), Maribor Lent Fest., Cerkno Jazz Fest. (Slovenija), Opatija Jazz Fest., Pula (Hrvatska), Berlin (dobrotvorni koncert), Porgy and Bess jazz club u Beču (Austrija), Bratislava Jazz Days (Slovačka)…

Godine 2001, Vasil Hadžimanov Band izdaje prvi album pod nazivom „11 RAZLOGA ZA…“, pod etiketom PGP-RTS. Prvi tiraž se rasprodao za samo tri meseca. Takođe su za svoj prvenac osvojili nagradu Beovizije 2002 za Najbolji debi album 2002. godine.

Leta 2002. Vasil Hadžimanov Band se pridružuje Goranu Paskaljeviću i njegovoj filmskoj ekipi na snimanju dokumentarnog filma o Beogradu za ARTE televiziju. Vasil je komponovao muziku, a bend je, predvođen njihovim perkusionistom Bojanom Ivkovicem, glumio i svirao muziku u filmu.

Vasilova muzika se takođe moze čuti u filmu „011 Belgrade“, mladog austrijskog režisera Michael Pfeifenberger-a, kao i u novom filmu Raše Andrića „Kad porastem biću kengur“.

Godine 2003. objavljuju drugi CD „KAFANKI“, opet pod okriljem PGP-RTS-a, koji uspešno promovišu širom Evrope. Za ovaj album, bend osvaja nagradu na festivalu Sunčane skale 2003 za Najbolji instrumentalni album 2003.

19-og novembra 2003., Vasil Hadžimanov Band nastupa na „Enter Music Festival“ u Beogradu, deleći binu sa čuvenim Joe Zawinul-om i njegovim bendom Zawinul Syndicate.

Čuvši kako bend zvuči uživo, Zawinul lično poziva Vasila i drugare da na proleće 2005. sviraju u njegovom novom klubu „Joe’s Birdland“, u Beču. U toku leta 2005., bend će predstavljati muziku Balkana na velikoj svetskoj smotri Expo 2005 Aichi, Japan.

Juna 2004. Vasil Hadžimanov Band je pozvan od strane virtuoza Nigel Kennedy-ja da nastupe sa njim na njegovom velikom beogradskom koncertu. Ovo iskustvo je bilo prijatno iznenađenje za sve prisutne…

Uvereni da će kvalitet i originalnost privući pažnju mnogih i otvoriti mnoga vrata, ovaj mladi bend željno isčekuje nove fanove i mesto u vašem programu.

Vlada Samardžić bas

Vlada Samardžić je rođen 16, Marta 1970. godine u Novom Sadu. 1993. godine postaje stalni član Revijalnog orkestra Novog Sada.

Nastupa u mnogim klubovima u Srbiji i Crnoj Gori, uglavnom sa Vasilom Hadžimanovim i Biserom Veletanlić. Od 1995. do 1997. nastupa sa rok grupom „Smak“ i uči kod vođe grupe i jednog od najvećih gitarista u SCG, Radomira Mihailovića „Točka“.

Godine 1997. dobija stipendiju na Berklee College of Music. Na Berklee-ju, Vladimir osvaja nagradu za izvanredne rezultate od strane katedre za bas gitaru, kao i BMG Jazz Nagradu.

Takođe u toku studija na Berklee-ju, snima materijal i nastupa sa Brian Oliver Band-om, Gabrielle Goodman-om i latino bendom „Papa Loves Mambo“. Sa svojim sekstetom, Vladimir je nastupao u brojnim klubovima Amerike, svirajući svoje pesme. Učio je bas gitaru kod čuvenih Oscar Stagnaro i Anthony Withy.

Nakon diplomiranja na Berklee-ju, Vladimir se vratio u SCG i priključio se Vasil Hadžimanov Bendu kao stalni član. Takođe, on je jedan od osnivača fusion benda „Groove Masters“ iz Novog Sada.

Sarađuje sa latino bendom „Mambo Stars“, pevačicom Hanom Vučićević (Speed Limit), gitaristom Petrom Jelićem (YU grupa), Vladom Georgievim, Biserom Veletanlić, Madam Piano, Slobodanom Trkuljom (Balkanopolis – sa kojim je nastupao na North Sea Jazz Festival-u u Hagu, Holandija i Wiener Fluchtlings Festivalu u Beču, Austrija).

Po povratku iz SAD-a aktivirao se kao privatni učitelj i predvodnik mnogih muzičkih radionica za bas gitaru i harmonije. Kao basista, učestvovao je u realizaciji brojnih domaćih izdanja i nekolicine nezavisnih američkih izdanja.

Bojan Ivković perkusuje, scat vokal

Bojan Ivković je rođen 15, Oktobra 1975. godine u Vršcu. Od 1990. do 1994. nastupa sa lokalnim bendovima. Godine 1994. se seli u Beograd i postaje bubnjar najjače jugoslovenske bluz grupe „Hush“, čiji je frontmen Ana Popovic.

Nakon velikog broja koncerata sa grupom „Hush“ (Summertime Jazz Fest., West Rhythm Fest., Pachs Blues Fest., Senta Blues Fest.), počinju da ga zanimaju perkusije.

Od 1996. do 2001. Bojan snima materijal i nastupa sa: Pavletom Aksentijevićem (Bemus fest., Zurich, Bern, St. Gallen), Sanjom Ilić i Balkanikom (Maribor Lent Fest…), eksperimentalnim bendom „Vroom“ (Trn Fest. Slovenia…), neo-swing bendom „Havana Whisper“ (Belgrade Jazz Fest., Zelenkovac Jazz fest.) i Vasil Hadžimanov Bendom.

Vasil Hadžimanov Band, osim u standardnoj kvartet formaciji, nastupa sa specijalnim gostima koji spadaju u grupu najboljih muzičara u balkanskom regionu:

Brankica Vasić – vokal (jedan od najboljih balkanskih etno vokala našeg vremena, nastupi sa Goranom Bregovićem, Sanjom Ilić, itd…)
Teodosil Spasov – kaval (najbolji bugarski kavalista, između ostalih snimao i nastupao sa Trilok Gurtuom)
Antonio Kitanovski – gitara (Berklee diplomac, njegov pristup muzici je sasvim svež i autentičan. Nastupao je sa Charlie Marianom, Greg Hopkinsom…)
Orhan Maslo – perkusije (vrhunski bosanski perkusionista, među ostalima se pamte nastupi sa grupom Mostar Sevdah)

Pročitajte i...