Kulturna dešavanja

URBANIS(H)

urbanish4Organizacija BAZA ALTERNATIVNE UMETNOSTI I KULTURE – BAUK poziva sve muzičare, bendove, samostalne producente i dizajnere da prijave svoje radove na KONKURS za kreaciju muzičke kompilacije URBANIS(H).

Konkurs je podeljen u dva dela:

Prvi deo konkursa je muzički. Umetnici, bendovi i producenti mogu poslati svoje demo snimke, na konto kojih će se selektovati umetnici koji će učestvovati na kreiranju URBANIS(H) kompilacije.

Za umetnike koji konkurišu nema stilskih i žanrovskih ograničenja.

Na drugi deo konkursa mogu se prijaviti umetnici koji imaju dizajnersko rešenje za vizuelni identitet kompilacije odnosno dizajn omota kompilacije URBANIS(H).

Konkurs je otvoren do nedelje 06. Oktobra 2013.

Nakon izbora finalnih numera, kompilacija će biti sastavljena od 5 live kompozicija i 5 kompozicija iz domena elektronske muzike.

Svi učesnici koji se budu prijavljivali dobiće kreativnu i studijsku podršku od strane BAUK tima. Prvo izdanje URBANIS(H) kompilacije predstavljaće novi način na koji organizacija BAUK želi da podrži i predstavi rad mladih umetnika i muzičara iz Niša i okoline.

urbanish3

Pravila konkursa

Konkurs za muzički deo kompilacije URBANISH
Konkurs nije stilski i žanrovski ograničen i otvoren je za sve umetnike sa teritorije Niša starije od 16 godina. BAUK će uzeti u obzir sav pristigli materijal do nedelje 06.10.2013.

Demo snimke slati na demo@bauk.rs

Samo materijal poslat na gore navedoj adresi će biti razmotren i mora da ispunjava sledeće uslove:

– Demo snimak mora biti naslovljen
– Poslat u WAV, AIFF ili MP3 (320kbit) formatu
– Da ne poseduje delove numera koja podležu bilo kakvim autorskim pravima, osim ako za njihovo korišćenje u svom originalnom delu nemaju zakonski propisane dozvole i odobrenja.

Izabrani autori odnosno njihove kompozicije dobiće kompletnu kreativnu i studijsku podršku od strane našeg tima u vidu koordinacije kreativnog razvoja audio materijala, snimanja, mixdown-a i mastera u cilju kreacije što boljeg produkta.

Konkurs za dizajnersko rešenje omota kompilacije URBANISH
Konkurs je otvoren za sve umetnike sa teritorije Niša starije od 16 godina. BAUK će uzeti u obzir sve predloge pristigle do nedelje 06.10.2013.

Vizuelna rešenja slati na art@bauk.rs

Izabrani autori odnosno njihova rešenja dobiće odgovarajuću tehničku podršku od strane našeg tima.

Kompilacija URBANIS(H) je ne profitabilnog karaktera i sav materijal koji se nalazi na njoj je oslobođen od honorara.

BAUK zadržava sva prava na distribuciju i korišćenje materijala sa kompilacije u bilo kakve komercijalne i ne komercijalne svrhe. Autor zadržava sva autorska prava nad kompozicijom odnosno dizajnerskim rešenjem.

Ovaj projekat je podržan od strane Naftne industrije Srbije i grada Niša.

Pročitajte i...