Sportske vesti

U prodaji karte za Evropsko prvenstvo u rukometu

ticketDvesta dana pre početka Evropskog prvenstva u rukometu puštene su karte u prodaju preko Interneta i prodajnih mesta Card servis-a, ali u Nišu će prodajna mesta prodavati ulaznice od 4. jula.

Organizatori Evropskog prvenstva ozvaničili su danas prodaju ulaznica za sve mečeve na šampionatu. Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković rekao je da vlada veliko interesovanje.

– Već sada imamo mnogo zahteva za kupovinu ulaznica, pre svega iz zemalja okruženja i Skandinavije. Do sada je stiglo preko 20.000 trebovanja – rekao je Đurković.

Ulaznice će moći da se kupe pojedinačno i u paketima. Cene dnevnih ulaznica za preliminarnu rundu su od 800 do 6.000 dinara, dok će za glavnu rundu takmičenja koštati od 1.000 do 8.000 dinara. Dnevne ulaznice za mečeve za plasman koštaju od 1.500 do 10.000 dinara, a za finale od 2.000 do 15.000.

Paketi za preliminarnu rundu prodaju se po ceni od 2.000 do 15.000, a za glavnu od 2.500 do 20.000 dinara. Kompleti ulaznica za mečeve za plasman i finale koštaju od 3.000 do 20.000 dinara.

Kako je rekao Đurković, svi koji kupe ulaznice do 15. septembra imaće 20 odsto popusta na cenu. Iako još nije završena rekonstrukcija hale Čair, biće u prodaji veći broj karata.

– U hali još nisu postavljene stolice i mesta nisu numerisana, ali to ne znači da 1. jula neće početi prodaja karata za Čair. Za sada, biće u opticaju manje mesta, pa kada se montiraju stolice, biće u prodaji sve karte za gledaoce. Poznato je da će biti u prodaji 3.681 karta – rekao je Bratislav Ignjatović, direktor Sportskog centra Čair.

Karte se mogu kupiti preko sajta „Card servisa“ i na prodajnim mestima ove firme. Ipak, Nišlije još neće biti u prilici da kupe kartu na prodajnom mestu jer će karte biti puštene tek u ponedeljak, 4. jula. U „Card servisu“ su nam potvrdili da će gledaoci moći da kupe karte u knjižarama „Delfi/Laguna“, „Vulkan“ i „Indigo“ tek od 4. jula, ali u niškim knjižarama još nisu upoznati sa tim.

Sigurno je da se mogu kupiti karte za utakmice u hali Čair preko Internet stranice „Card servisa“ koji je jedini distributer karata.

Evropsko prvenstvo će biti odigrano od 15. do 29. januara 2012. godine u Nišu, Beogradu, Novom Sadu i Vršcu. U niškoj grupi su Nemačka, Švedska, Češka i Makedonija.

Južne Vesti

Pročitajte i...