Promocije, sajmovi, festivali

Tribina o održivom razvoju

aiesecAIESEC u Nišu zajedno sa Ministarstvom za evropske integracije, organizuje 10. maja 2011. godine Dan održivog razvoja u svečanoj sali gimnazije Bora Stanković od 18:00 do 19:30h.

Održivi razvoj podrazumeva skladan odnos ekologije i privrede, kako bi se prirodno bogatstvo naše planete sačuvalo i za buduće naraštaje. Dan održivog razvoja prvi put je obeležen 2008. godine, i nakon uspešne realizacije raznih promotivnih aktivnosti, došlo se na ideju da se ti dogadjaji centralizovani na jedno mesto, prošire na celu Srbiju kako bi veći broj ljudi dobio priliku da sazna nesto o održivom razvoju. U skladu sa tim ove godine Dan održivog razvoja biće obeležen u Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu, Subotici, Valjevu, Kruševcu i Beogradu. U ulozi predavača naći će se studenti, članovi AIESEC-a, kao i stručnjaci iz oblasti ekologije, zaštite životne sredine i održivog razvoja.

Nacionalna strategija održivog razvoja definiše održivi razvoj kao ciljno orijentisan, dugoročan, neprekidan, sveobuhvatan proces koji utiče na svaki aspekt života (ekonomski, socijalni, ekološki i institucionalni), na svim nivoima. Glavni cilj je uspostavljanje ravnoteže tri ključne dimenzije, odnosno tri stuba održivog razvoja:

• Zaštita životne sredine uz racionalno raspolaganje prirodnim resursima
• Održivog razvoja društva, na bazi socijale ravnoteže
• Održivog ekonomskog rasta, privrednog i tehnološkog razvoja

Budite otvoreni za nova znanja i prvi koji podstiču promene.

AIESEC je međunarodna platforma koja omogućava mladima da otkriju i razviju sopstvene potencijale kako bi imali pozitivan uticaj na društvo. Prisustvom na više od 1700 univerziteta u preko 107 zemalja, AIESEC je najveća studentska organizacija na svetu.

Pročitajte i...