Promocije, sajmovi, festivali

Trash Fest 2010 – Program festivala

trash-festival Petak, 3. decembar- 20h
PISCI UŽIVO: TRI LICA KNJIGE
„Pisci uživo: Tri lica knjige“ naziv je nesvakidašnje turneje na koju krajem ove jeseni kreću tri pisca, u nameri da publici kroz zajednički program na što neposredniji način približe svoje nove romane. Reč je o Goranu Skrobonji („Čovek koji je ubio Teslu“ – Laguna), Otou Oltvanjiju („Kičma noći“ – Samizdat B92) i Darku Tuševljakoviću („Senka naše želje“ – Čarobna knjiga), autorima različitih generacija i izraza, koje spaja ljubav prema stvaranju i pripovedanju.
Putujuća trupa planira da poseti veće gradove i kulturne centre u zemlji i omogući svim zainteresovanim čitaocima savremene srpske književnosti i ljubiteljima mašte da upoznaju tri njena različita lica. Prva stanica na njihovoj turneji je Niš i Klub Vino&Grad.
zatim:
HERC MINUTA (mlade nade niškog rock&rolla daju svoje viđenje nekih klasičnih numera)
GOSPODIN PINOKIO
Veliki povratak kultnog niškog benda i to u originalnoj postavi, čućete stare stvari sa albuma „Zapažanja“ koji će ovih dana biti reizdat u Hrvatskoj kao i neke nove numere.


Subota, 4. decembar- 20h
P-70 – PROZA NA PUTU
Promocija grupe P-70 i monografije „5. Novembar“:

– Slobodan Vladušić
– Marko Krstić
– Vladimir Kecmanović
– Dejan Stojiljković

Slobodan Vladušić, Vladimir Kecmanović, Nikola Malović, Dejan Stojiljković i Marko Krstić osnivači su i članovi grupe koja je godišnjicu postojanja obeležila i objavljivanjem „istorijske publikacije“ naslovljene „5. novembar“ u beogradskom SKC-u. Niška promocija desiće se u okviru Trash festa u klubu Vino&Grad a svaki posetilac dobija besplatan primerak monografije.
www.prozanaputu.com

BOJAN ILIĆ BOKERINI – „Tabletarijum“
Kultni niški slem pesnik prezentuje svoj najnoviji uradak za zagrebačku kuću „Slušaj najglasnije“.

zatim:
PRAVI KRUG (Lesi i drugari isporučuju obrade svetskih i domaćih hitova u lucidnom aranžmanu i sa mnogo pozitivne energije)

Nedelja, 5. decembar- 20h
D-FENCE (Marconiero&Karinos Uterus)
Reuninon legendarnog niškog hip-hop dvojca ovoga puta u potpuno drugačijem fazonu.

zatim:
TRASH ME – čitanje proze u podzemlju (Autori Trasha čitaju svoje priče: Velja Petković, Miljan Milanović, Dejan N. Kostić, Dragan Drobnjak i drugi…)

CEPANKA PARTY

kraj.
—————————————————————————-

„SNAGA JE U VREMENU A ONO RADI ZA NAS“
– RIZNICA VEČNOSTI –
Klub ljubitelja vina i umetnosti Vino&Grad
Niš, Karadžićeva 6

Pročitajte i...