Promocije, sajmovi, festivali

Tabla Fest 23 – Hram Vaskrsenja Hristovog

tabla fest

U četvrtak 01. juna 2023. g. sa početkom u 12 sati, u porti Hrama Vaskrsenja Hristovog na Delijskom visu (kod Bogoslovije), će se održati Festival dečjeg stvaralaštva „Tabla Fest 23“.

Na samom festivalu ćemo podeliti nagrade deci koja su bila najbolja na konkursu za Tabla Fest, a u okviru programa će nastupiti: hor OŠ „Ćele kula“ „Leptirići“ pod upravom nastavnice Marije Petrović, Vića z kafića, kao i pesnici za decu iz Niša: Biljana Stanojević, Minja Ilijeva i Rusomir Arsić. Očekujemo i Elizabetu Georgiev iz Dimitrovgrada.

U okviru festivala ćemo obeležiti i desetogodišnjicu postojanja. Naime, Tabla u četvrtak puni deset godina i tom prilikom ćemo se zahvaliti organizacijama i pojedincima koji su nas svo to vreme pomagali i podržavali.

Festival su finansijski pomogli Grad Niš i GO Palilula. Takođe, veoma smo zahvalni i: Pozorištu lutaka Niš, Malom pozorištu Duško Radović iz Beograda, Akademiji 28 iz Beograda, Pozorištu Bora Stanković iz Vranja, Turističkoj organizaciji Niša, Uniji pekara iz Niša, Biblioteci Rade Drainac iz Prokuplja, Domu kulture Radivoj Uvalić Bata iz Prokuplja, Štampariji Svet printa iz Niša, Dečijem kulturnom centru iz Niša, Plus Hostingu iz Novog Sada, Radiju Glas Eparhije niške, Biblioteci Starac Nikanor Hilandarac iz Niša, koji nas pomažu i podržavaju sve ovo vreme.

Za kraj još jedna lepa vest

Ministarstvo kulture i informisanja je i ove godine finansijski podržalo naš projekat. Ovog puta je to Tablini pesnici na bugarskom jeziku. Dakle, ove godine ćemo štampati dvojezično izdanje Tablinih pesnika na srpskom i bugarskom jeziku.

Prevodilac na bugarski je dr Elizabeta Georgiev iz Dimitrovgrada, poznati stvaralac za decu za srpskom i bugarskom jeziku.
Podsećam Vas da je ministarstvo prošle godine pomoglo štampanje dvojezične knjige Tablini pesnici na srpskom i romskom jeziku. Prevodilac je bi Slavomir Demirović, pesnik iz Prokuplja. Sa tom knjigom smo ostvarili veliki uspeh i još uvek dobijamo pozive za predstavljanje, ali ne možemo jer smo čitav tiraž već poklonili.

Pročitajte i...