Promocije, sajmovi, festivali

Tesla Rally“ u Nišu

autoIz centra Niša, sa Trga kralja Milana, večeras u 19 sati startuje drugi „Tesla Rally“ koji se nalazi u zvaničnom kalendaru Svetske automobilske federacije FIA, prenose Južne Vesti.

U tri kategorije (vozila na električni pogon, hibridna vozila i vozila na alternativna goriva) takmičiće se vozači iz Italije, Španije, Francuske, Slovenije, Hrvatske, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Grčke i Srbije.

Pošto je ovogodišnji reli, osim Nikoli Tesli, posvećen i obeležavanju godišnjice od donošenja Milanskog edikta, prvog dana relija vozi se pored tri carske palate, od Naisusa (Niš), do Felix Romuliane (Gamzigrad) i Viminaciuma (Stari Kostolac).

Drugog dana vozači voze na terenima Košutnjaka, Avale i Lisovića, a na cilj u Beograd stići će u subotu, 13. jula u 16 sati.

Vozačima se vrednuju tačnost, odnosno zadata brzina i količina utrošenog goriva, a reli se vozi u regularnom saobraćaju bez obustave uz obavezu učesnika da poštuju saobraćajne propise.

Reli se održava pod pokroviteljstvom Auto-moto saveza Srbije.

– „Tesla rally“ je sportska, promotivna i humanitarna manifestacija koja treba da unapredi svest kod vozača i celokupne javnosti o prednosti upotrebe automobila sa smanjenom emisijom ugljen-monoksida i koriščenju ekološki čistijih goriva – piše na sajtu Auto-moto saveza Srbije.

Kao posebnu atrakciju ovog relija organizatori su najavili učešće, kako kažu, najboljeg električnog automobila današnjice – „Tesla roadstara“ kojim će upravljati Francuz James Morlaix.

Na prošlogodišnjem reliiju učestvovalo je 15 posada koje su vozile od Beograda, preko Valjeva, Divčibara, Iriškog Venca i Novog Sada nazad do Beograda.

Pročitajte i...