Niške vesti

„Super autobus” u četvrtak u Nišu

Super autobus

Mobilni edukativni tim „Super autobus” nastavlja ciklus letnjih aktivnosti na otvorenom. Nakon aktivnosti koje su održane u Bujanovcu, Aleksincu, Beogradu, Pirotu, Paraćinu i još drugim gradovima, mališani iz Niša imaće priliku da u četvrtak, 25.08.2016. godine, od 17 do 19 časova, u parku Čair, kod DKC Majdan, uče, igraju se i razvijaju svoju kreativnost, kroz druženje sa članovima našeg „Super autobus tima”.

„Super autobus” tim je i ovog puta pripremio čitav niz edukativnih i zabavnih aktivnosti, koje će deci omogućiti učenje kroz igru i zabavu. Mališani će kroz crtanje, pisanje i učešće u različitim grupnim igrama moći da uživaju u kvalitetno provedenom vremenu i razvijanju novih znanja.

Pozivamo sve roditelje, tetke, bake i deke da u četvrtak dovedu svoju decu i da svi zajedno učestvuju u zanimljivim akcijama, koje je pripremio naš „Super autobus” tim.

„Super autobus” je šareni mini kombi, kojim mobilni tim edukatora obilazi opštine u Srbiji, pružajući deci iz socijalno isključenih i marginalizovanih grupa mogućnost da kroz igru, razumeju i savladaju različite poteškoće koje stoje na putu odrastanja. Aktivnosti „Super autobusa” održavaju se u javnim prostorima dostupnim deci – u parkovima, na trgovima, kao i u vrtićima, školama, omladinskim centrima, domovima kulture, mesnim zajednicama, domovima za decu, bolnicama i drugim ustanovama i institucijama koje rade sa decom i mladima.

Od početka godine „Super autobusa” je svoje aktivnosti realizovao u više od 30 mesta na preko 40 različitih lokacija, gde smo okupili i animirali preko 3000 dece. Aktivnosti se nastavljaju i u narednim mesecima. „Super autobusa” je jedan od programa, organizacije SOS Dečija sela Srbija, koja brine o deci bez roditeljskog staranja i pruža podršku ugroženim porodicama.

Pročitajte i...