Niške vesti

Orlovi“ na Čairu

cairDelegacija Fudbalskog saveza Srbije obišla je stadion Čair i u izveštaju napisala da će se stadion koristiti za utakmice Radničkog u Superligi i za kvalifikacioni meč za SP između Srbije i Škotske 26. marta 2013. godine.

Posle rukometaša, vaterpolsita, odbojkaša, tenisera, košarkaša, Niš će opet gledati i najbolje fudbalere Srbije.

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice Super lige Srbije obišla je stadion Čair, radove na rekonstrukciji i razgovarala sa predstavnicima Grada Niša i uprave Fudbalskog kluba Radnički.

Kao prvi na kraju sezone u prvoj ligi Radnički se plasirao u Superligu posle 9 godina pauze, a mečeve u eliti će igrati na renoviranom stadionu Čair.

Kako stoji u izveštaju FSS-a, stadion Čair će biti u upotrebi za utakmice Radničkog u Superligi i kvalifikacionu utakmicu za Svetsko prvenstvo 2014. godine između Srbije i Škotske.

Ta utakmica će biti odigrana 26. marta 2013. godine.

Predstavnici Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice Super lige Srbije ukazali su predstavnicima Radničkog i Grada Niša na određene nedostatke koji su primećeni u toku radova na stadionu.

Delegaciju su činili Nebojša Ivković, zamenik generalnog sekretara FSS, Miodrag Janković, generalni sekretar Zajednice Super lige Srbije, Nenad Santrač, direktor sektora za pravne, opšte i poslove licenciranja FSS i Zdravko Jokić, menadžer organizacije FSS.

Takođe, u izveštaju FSS-a se navodi da je ukazano na elemente koje treba da se isprave u toku postupka licenciranja za takmičenje u Superligi, a ako Čair ne bude ispunio infrastrukturne zahteve – Radnički će morati da zaključi ugovor sa drugim stadionom na kojem će igrati svoje utakmice, a koji ispunjava sve uslove predviđene Pravilnikom.

Južne Vesti

Pročitajte i...