Magazin

Šta svaka žena treba da ima u svom ormaru?

Koliko god da su ženski ormari puni, zna se da je uvek dobrodošlo još nove garderobe. Pa ipak, mnogi komadi odeće stoje nepravedno skrajnuti u ćoškovima ormara. Iako su nam se dopali, nekada nemamo sa čime da ih uklopimo ili prilike da ih nosimo.

Kupovinom svega nekoliko odevnih predmeta možete učiniti da vaše stare stvari ne samo dobiju primenu, već i da zablistaju u potpuno novom sjaju. Evo nekoliko predloga stvari koje su uvek dobrodošle u ormar i koje bi svaka žena trebalo da ima.

Kvalitetan, udoban i uklopiv veš

Kakva god garderoba da dominira u vašem ormaru, jedno je sigurno – uvek je potreban lep veš, koji je pritom prijatno nositi. Slip gaćice za žene su dobar izbor upravo zato što ne zapostavljaju ni estetiku ni komfor, a preporučujemo da budemo od finog pamuka koji neće iritirati ni najosetljiviju zonu.

Pored donjeg veša, potrebno je obratiti pažnju i na to kakav grudnjak birate. Vodite računa da njegova veličina bude odgovarajuća, a kroj udoban, kako vam boravak u njemu ne bi zadavao nelagode. Poželjno je da grudnjake uvek imate barem u tri boje – beloj, crnoj i nude, tj. u boji kože.

Basic stvari su uvek potrebne i moderne

Basic komadi odeće mogu višestruko povećati moć uklopivosti ostatka vaše garderobe. One se odlično slažu i sa zahtevnijim dezenima, kao i sa onim jednostavnijim.

Bela obična majica, kao i crna, dobro će se uklopiti sa bezmalo svakim blejzerom, džemperom na kopčanje ili kardiganom. Takođe, bela košulja je komad garderobe koji ima izuzetno široku primenu, od dnevnih, poslovnih do večernjih, svečanih prilika.

Crne klasične pantalone takođe vam mogu poslužiti u raznim situacijama. U kreiranju poslovne i večernje elegancije crne pantalone imaju mesto koje im niko ne može oduzeti.

Potpetice klasičnog dizajna za sve prilike

Kvalitetne i udobne cipele na štiklu neizostavni su deo ormara skoro svake žene. Ne samo što se mogu nositi u mnogim situacijama, već je skoro nemoguće pogrešno ih uklopiti sa ostatkom look-a. Ako ih već nemate, poklonite ih sebi prvom prilikom.

Ovakve cipele odlično prate i zahtevnije odevne komade za kombinovanje, kao i one koji to nisu. Neophodno je da vam budu udobne za nošenje, kako biste izbegli nespretan i nesiguran hod, koji nije deo nijednog dobrog outfit-a.

Univerzalna i kvalitetna torba

Gde god da se zaputimo iz kuće, neophodno nam je da ponesemo barem novčanik, ključeve, maramice, a neretno i više od toga. Zato se javlja potreba za torbom koja može odgovoriti svim našim zahtevima.

Verovatno ćete najbolje iskoristiti sve pogodnosti kombinovanja crne jednobojne torbe srednje veličine. Naravno, to mogu biti i drugačiji modeli, bitno je samo da u većini odgovaraju onome što se već nalazi u vašem ormaru.

Aksesoar zahvalan za svakodnevnu upotrebu

Mnoge pripadnice lepšeg pola vole da svoj look oplemene naočarima za sunce ili nekim komadom nakita. Kod izbora naočara najvažnije je da odgovaraju obliku vašeg lica, a manje je značajno da li je takav model popularan.

Kada je reč o nakitu koji svakako treba da se nađe u vašem posedu, najbolje je da to bude jednostavan i neupadljiv nakit jer je najzahvalniji za kombinovanje. S njime ne rizikujete da u sred dana izgledate kitnjasto i napadno.

Par tamnih farmerki dobrodošao je u svaki ormar

Od momenta kada su nastale, farmerke su neizostavni komad odeće, prisutan verovatno u velikoj meri kod oba pola i svih uzrasta.

One vam mogu biti odličan saveznik u kreiranju neobaveznog look-a, naročito kada nemate baš previše vremena za kombinovanje. Uz njih se nepogrešivo uklapaju majice, košulje, džemperi, a mogu da se nose u svim godišnjim dobima i vremenskim prilikama.

Svakoj ženi barem nekad zatreba ta mala crna haljina

Ne savetuje se slučajno baš mala crna haljina. Bojom nenapadna, takođe može biti pogodna za različite prilike. Naravno, treba obratiti pažnju i na njen kroj, kao i na materijal od kog je sašivena, kako bi bila adekvatna situaciji u kojoj je nosimo.

Pošto je i to klasični odevni predmet, ne oduzima suviše vremena za razmišljanje i uklapanje, a može dati veliku sobodu kod usklađivanja sa ostalim komadima odeće i aksesoarom.

Od svakog trenda uzmite ono najbolje i uvrstite u svoj ormar

Svaka dama ima svoj stil, ono što najviše voli da nosi i u čemu se oseća dobro. Koliko god žena bila lepa i zgodna, nije svaki trend podjednako dobar izbor za njen izgled.

Zato je važno da se držimo svog senzibiliteta i da u njega implementiramo samo ono što nam odgovara, a ne da slepo pratimo trendove. Postupajući tako, nismo primorane da se odreknemo ni svog stila ni atraktivnosti u izgledu, kojoj uglavnom težimo.

Pročitajte i...