Magazin

Haljine koje svaka žena treba da ima u ormaru

Svaka dama u svom ormaru ima bar jednu haljinu. Ovaj komad odeće predstavlja odlično rešenje gde god da krenete – na posao, u izlazak, na večeru sa prijateljima ili poslovnim saradnicima. Izuzev praktičnosti, haljine nam nude osećaj ženstvenosti kao nijedan drugi komad odeće.

U odabiru haljina treba voditi računa o nekoliko stavki – da li ta haljina laska vašoj figuri, da li je adekvatna za određenu priliku, a pre svega o kvalitetu izrade i materijalu haljine – udobnost uvek treba da nam bude na prvom mestu. U nastavku teksta ćemo vam predstaviti nekoliko modela haljina sa čijom kupovinom se nećete pokajati.

Dizajnerske haljine – osećajte se kao zvezde

Haljine poznatih dizajnerskih kuća često deluju nedostižno. Međutim, kada kupite jednu takvu haljinu investiraćete u bezvremenski odevni predmet kojem ćete se vraćati iz godine u godinu. Ukoliko želite da se osećate kao zvezde na crvenom tepihu, da zablistate na svečanosti ili ostavite snažan utisak na poslovne partnere, dizajnerske haljine su pravi izbor za vas.

Ono što čini dizajnerske haljine neizostavnim delom vašeg garderobera je upravo unikatnost  i premium kvalitet koji dobijate. Kod nas su u ponudi dizajnerske haljine asortimana MiaMaya koje predstavljaju idealan spoj elegancije, klasike, glamura, a u kvalitet materijala ćete se zaljubiti na prvi dodir.

Odaberite idealan model u skladu sa svojim željama i uživajte u pohvalama koje zasigurno slede gde god se pojavite u ovom komadu odeće.

Mala crna haljina – neprevaziđena klasika

Pojava male crne haljine (popularno nazvane Little black dress) vezuje se za 20. vek i poznatu modnu kreatorku Koko Šanel. Prvi crtež haljine izašao je u popularnom časopisu Vogue, kada je haljina bila srednje dužine i sa rukavima.

Ova kreacija nastala je iz želje da se osmisli haljina koja je pogodna za sve prilike. Iako se kroz istoriju menjao kroj, dužina, ali i model, mala crna hajina opstala je sve do danas. Ako tražite jednostavnu, elegantnu i upečatljivu haljinu, onda je ovo pravi izbor za vas.

Jasno je da je ovaj model haljine umnogome uticao na modni svet. Ono što je zanimljivo jeste da je mala crna haljina postala i deo pop kulture, nosila ju je popularna zvezda Merilin Monro, pojavljivala se u crtanom filmu Beti Bup, a popularnost joj je podigla i glumica Odri Hepburn svojom legendarnom ulogom u filmu Doručak kod Tifanija.

Haljine sa dezenima – pravi izbor za sve prilike

Aktuelnost određenih dezena menja se iz sezone u sezonu, zato u odabiru ovakvih haljina treba da budete “oprezni” jer nešto što kupite ove godine, već sledeće može izaći iz mode. Međutim, tu su dezeni sa kojima nećete pogrešiti i koji su popularni dugi niz godina, a čak i ovu varijantu možete obući za sve prilike, pa i za sastanak sa poslovnim partnerima.

Tu se pre svega misli na neprevaziđene tufne, pruge i cvetne dezene. Prilikom odabira dezena vodite računa o boji, a nećete pogrešiti ukoliko se odlučite za crno-belu ili teget-bež kombinaciju. U zavisnosti od kroja, haljine sa printom možete nositi i za šetnju gradom, ali i za večeru ili noćni provod.

Ovi dezeni se uglavnom vezuju za proleće i leto, međutim budite hrabre i osmelite se da ovakve haljine obučete za jesen ili zimu, ali naravno kombinacijom neutralnih tonova i adekvatnog kroja. Svoj stajling uvek možete upotpuniti upečatljivim komadom nakita ili nekog drugog aksesoara.

Halljina na preklop – idealna za sve figure

Haljina na preklop ili wrap haljina je model koji će istaći sve vaše adute. Njena prednost je upravo u preklopu jer vi sami birate dubinu dekoltea formirajući zavodljivi V izraz.

Ove haljine su uglavnom lepršave i napravljene od tkanine koja savšeno prijanja svim figurama naglašavajući ženstvenost. Naravno, postoje i prijanjajuće wrap haljine koje su pravi izbor za noćni izlazak i provod sa prijateljima.

Kada nosite haljine koje prijanjaju vašem telu, važno je da na sebi imate udoban veš koji se neće ocrtavati i na taj način “pokvariti” celokupnu sliku. Pojasom koji se nalazi odmah ispod grudi ćete postići efektnost i upotpuniti vaš izgled.

Osećajte se prijatno i istaknite svoju ličnost

Modeli koje smo vam predstavili dugi niz godina ne izlaze iz mode i njihovim odabirom moći ćete da parirate zvezdama koje viđate na crvenom tepihu. Pored modnih detalja kojima ćete upotpuniti svoj stajling, samopouzdanje je ono što će dati pečat vašem izgledu.

Ništa ne ostavlja tako snažan utisak kao osoba koja zrači pozitivnom energijom. Dakle, izaberite omiljenu haljinu iz garderobera, udoban par cipela, efektan komad nakita, nabacite osmeh na lice i spremni ste da zablistate i očarate bilo koga.

Pročitajte i...