Kulturna dešavanja

Sremčev Stari Niš – ono naše što nekad bejaše

ono-naseZa pomoć našoj sugrađanki Jovani Živković, kako bi obezbedila neophodne ampule za lečenje od raka limfnih žlezda, Gimnazija “Stevan Sremac“ i Studentski kulturni centar, u saradnji sa Lutkarskim pozorištem, organizuju izvođenje predstave “Sremčev Stari Niš – ono naše što nekad bejaše“.

Predstavu izvode učenici Prve niške gimnazije “Stevan Sremac“, koji su ovom predstavom nedavno osvojili tri nagrade, između ostalog i nagradu publike, na državnom takmičenju dramskih sekcija u Kragujevcu.

Da povratimo i sačuvamo “ono naše što nekad bejaše“, potrebno nam je samo malo više međusobnog razumevanja i plemenitosti. Predstava će vas raznežiti i nasmejati, a nadamo se da ćemo, uz vaš dolazak i podršku, uspeti da donesemo Jovani i njenoj porodici nešto nežnosti, osmeha i novca.

Sav prihod od prodaje ulaznica ide Jovani za borbu protiv opake bolesti a karta po ceni od 200 dinara, može se kupiti na biletarnici Lutkarskog pozorišta pre početka predstave.

Marta meseca ove godine, Studentski kulturni centar organizovao je prvu, sličnu, akciju u cilju pomoći Jovani Živković, organizovanu 22. Marta na dan Studenata Univerziteta u Nišu. Programom Godišnjeg koncerta folklornog ansambla ORO SKC-a, uz Medija centar Železnica Srbije kao inicijatore a u saradnji sa Vojnom Bolnicom Niš, prikupljeno je oko 150.000 dinara, koje su uz druge donacije, omogućile kupovinu prve ampule potrebnog leka.

Ova je jedna u nizu akcija, a već četvrta ove godine, koju na svoju ili inicijative drugih, pokreće Studentski kulturni centar u Nišu, sa željom da kroz angažman mladih ljudi, kulturu i promociju dobročinstva i podrške pomogne onima kojima je to potrebno, podrži stvaranje zdravijeg i boljeg životnog i kulturnog orkuženja u Nišu.

Takođe ova akcija deo je novog koncepta Lutkarskog pozorišta, kojim se ponedeljkom uveče, sala Pozorišta otvara za druge, pre svega kulturne inicijative, koje će na ovaj način podržati razvoj mladih umetnika i umetničke scene u Nišu a ovog puta spojiti i kulturu i humanost.

Ponedeljak, 28. april u 19 časova
Sala Lutkarskog pozorišta Niš
cena karte: 200 dinara

Pročitajte i...