Promocije, sajmovi, festivali

Southern Blast Festival

hevi-metal11. april
Juridicum – klub pravnog fakulteta – Niš
početak; 20:30
ulaz: 200 rsd

Loading (Warfare Metal/Leskovac)
Loading postoji od 2010. godine i iza sebe imaju više nastupa po južnoj Srbiji. Između ostalog, pobednici su i Medijana Balkanrock festa 2011. godine. Bend ima nekoliko demo snimaka i Ep ‘Odmor’ (Tribal Rajber Label) Posle skoro tri godina ovi momci se vraćaju u Niš i to u izmenjenom i nikad jačem sastavu!

Hate Speech (Heavy – Thrash metal/Kruševac)
Kruševački sastav koji postoji od 2008-e godine, jednu su od najboljih i upornijih bendova sa scene grada iz kojeg dolaze. Posle albuma ‘Manic Psychological Dread’ iz 2010 godine pripremaju svoje novo izdanje ‘King Of Mayhem’ koje će izaći na etiketi Miner Records. Premijerno na Southern Blast festivalu imaćete priliku da čujete ovu progresivnu mašinu raznih pravaca metal muzike!

Marica (Deathrash metal/Niš)
Marica je projekat iz Niša koji je pokrenut u junu 2013 godine sa idejom da se svira i stvara agresivna i melodična metal muzika sa grupom ljudi koji su ponosni na dobro i posvećeni da promene loše stvari počevši od sebe. Bend je snimio krajem prošle godine promo Ep Subliminal i spot za pesmu Hypercube a trenutno je u pripremi prvi full length album. Ovo je ujedno i prvi od dva nastupa u Nišu koliko će ih biti ukupno u ovoj godini.

Infest (Deathrash metal/ Jagodina – Beograd)
Headliner drugog izdanja ovog festivala je bend Infest. Povodom deset godina postojanja, nekoliko evropskih turneja i tri albuma ovi momci će predstaviti svoje četvrto izdanje ‘Cold Blood War'(Xtreem records) i posle ravno osam godina nastupiti u Nišu. Bez kompromisa i spremni na sve pokazaće vam zašto sirom evrope niko posle njihovog nastupa niko nije ostao ravnodušan!

Decrepancy (Death metal/Jagodina)
Brutalni death metal zvuk koji karakteriše ovaj bend stiže i kod nas. Decrepancy postoji od 2004-e godine i do sada su nastupali u više gradova u državi i regionu. Bend ima iza sebe nekoliko demo snimaka i album prvenac nazvam ‘Paralyzed Will’ koji je prošle godine izašao za No Label records iz Indonezije a čiju ćemo promociju imati prilike da čujemo i vidimo na Southern Blast festivalu!

Pročitajte i...