Spomenici Srbije
ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu
Snimi svoj film: ”Moje školsko”

Snimi svoj film: ”Moje školsko”

Kids Fest8. Dečiji filmski festival KIDS FEST poziva učenike i učenice osnovnih škola da učestvuju u konkursu – SNIMI SVOJ FILM: MOJE ŠKOLSKO… i osvoje vredne nagrade za celo odeljenje.

Konkurs počinje 20. septembra i traje do 10. oktobra, a u njemu mogu da učestvuju učenici od prvog do osmog razreda osnovne škole, koji mobilnim telefonom, fotoaparatom ili kamerom snime zanimljiv film u trajanju do 5 minuta, o temi “Moje školsko…”.

Teme koje predlažemo su: “Moje školsko dvorište”, “Moje školsko društvo”, “Moje školsko radovanje”, “Moje školsko uživanje”, “Moje školsko zaljubljivanje”.

Rad na snimanju filma može biti individualan ili grupni, a KIDS FEST ohrabruje zainteresovane da u radu na filmu učestvuje celo odeljenje. Snimljeni video deca treba, u prisustvu roditelja ili nastavnika, da postave na kanal YouTube, a link za postavljeni video da pošalju na adresu mojeskolsko@kids-fest.com.

Filmove koji su u skladu sa propozicijama konkursa i pravilima korišćenja usluga sajta YouTube biće objavljeni na “Samsung” YouTube kanalu, kao i medijskim kanalima KIDS FESTA. U najuži izbor će ući filmovi sa najvećim brojem glasova na Facebook stranici “MCF MegaCom Filma”.

O pobedniku će odlučiti stručni žiri. Pobednik osvaja “Samsung” mobilne telefone za celo odeljenje, a nagrada će biti uručena na otvaranju KIDS FES-a 15. oktobra. Najbolji filmovi biće prikazani na 8. KIDS FEST-u.

Tokom trajanja konkursa, KIDS FEST u saradnji sa edukativnim partnerima, srednjom školom ARTIMEDIA i kompanijom UMS, organizovaće filmske radionice u zainteresovanim školama. Predavači su profesori i učenici škole ARTIMEDIA, kao i poznati reditelji Srđan Koljević i Nikola Ležaić.

Konkurs “Snimi svoj film: MOJE ŠKOLSKO…” ima za cilj promociju odgovorne i kreativne upotrebe moderne tehnologije. Ideja je da ovim konkursom ukažemo deci na činjenicu da moderna tehnologija može da omogući kreativno izražavanje i da unapredimo svest o odgovornosti koju upotreba ovih široko rasprostranjenih “pametnih” uređaja nosi.

Najpopularniji dečiji festival zabave – Dečiji filmski festival KIDS FEST – održaće se 15. do 21. oktobra u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, kao i ostalim gradovima širom Srbije.
U Beogradu se Dečiji filmski festival održava u bioskopima “Cineplexx Delta City”, “Kolosej”, “Roda Cineplexx” i Dvorani Doma sindikata, u Novom Sadu u bioskopu “Arena Cineplexx”, u Kragujevcu u bioskopu “Cineplexx Kragujevac Plaza”, dok je u Nišu centar dešavanja festivala bioskop “Vilin grad”.

Ostavi komentar