Niške vesti

SKC vlasnik Doma mladih

dom-mladihNovi vlasnik bivšeg Oficirskog doma, poznatijeg kao Dom mladih, na keju kraj Nišave, mogao bi postati Studentski kulturni Centar. Ministarstvo prosvete je spremno da finansira rekonstrukciju i uređenje nepravedno zapuštenog objekta u koji bi se uselio SKC.

Direktor Studentskog kulturnog centra, Miroslav Jović, rekao je za City radio da je SKC pokrenuo inicijativu da konačno dobije svoj prostor i svoju zgradu. Idealno zdanje, na koje su već mnoge institucije „bacile oko“ je nekadašnji Dom Mladih. Sredstva za rekonstrukciju i uređenje ovog objekta daće Ministarstvo prosvete, kaže Jović.

„Mi smo pokrenuli inicijativu da se konačno skrasimo i dobijemo svoju zgradu. Od Ministarstva prosvete i ministra lično dobili smo „zeleno svetlo“ i saglasnost da će finansirati rekonstrukciju i uređenje objekta u koji bismo se preselili. Bilo je samo potrebno da pronađemo odgovarajuću zgradu.

Mi smo je pronašli. To je zgrada bivšeg Doma mladih, odnosno Oficirskog doma, oko koje se toliko biju koplja i nikako da se usaglase stavovi.

Mi smo ponudili sve svoje kapacitete i programski i organizaciono da ta zgrada bude rekonstruisana i uređena onako kako treba i da to, sada zapušteno zdanje, bude vraćeno u umetnost i u kulturu.“

Ukoliko se to i dogodi plan je da se urede prostori i sale za koncerte, predstave i druge aktivnosti koje SKC ima u svom programu.
Rekonstrukcijom i uređenjem Doma mladih niški SKC dobio bi konačno svoj prostor i reprezentativnu zgradu poput beogradskog SKC-a, kaže Jović.

Još uvek ništa nije ozvaničeno i čeka se reč gradonačelnika Niša.

Medijski istraživački centar

Pročitajte i...