Koncerti, NišCafe, Video galerija

Riblja Čorba u Nišu

Bora Čorba

Legendarni rok bend Riblja čorba održaće veliki koncert 8. jula od 21 sat na Letnjoj pozornici u Tvrđavi. Prihod od ulaznica namenjen je izgradnji azila za nezbrinute životinje u Nišu.

Jedan od najpopularnijih srpskih bendova najavljuje spektakl za 8. jul i, kako kažu, pravi rokerski koncert.

Riblja čorba je jedna od najpopularnijih srpskih i jugoslovenskih rok grupa, osnovana u Beogradu 1978. godine. Bora Đorđević je pre razlaza sa grupom Rani mraz i Đorđem Balaševićem 1978, nekoliko godina proveo u Suncokretima, svom prvom velikom bendu, u kome je još bila i Bilja Krstić.

Dobitnici su mnogobrojnih priznanja i autori nekih od najslušanijih pesama svih vremena: “Kad sam bio mlad”, “Dva dinara druže”, “Dobro jutro”, “Pogledaj dom svoj anđele”…

Organizator koncerta je “Melos estrada”, a karte se po ceni od 700 dinara mogu kupiti na prodajnom pultu u Obrenovićevoj ulici, u menjačnici „Pirana“ i preko “Eventima”.

Podsetimo, Bora Đorđević je sa svojom grupom Riblja čorba početkom 2016. godine snimio pesmu posvećenu recikliranju u kojoj pominje i nišku “Medianu” i ukazuje na značaj reciklaže.

On je nakon problema sa psima lutalicama u Nišu krajem marta najavio da će održati koncert za izgradnju prihvatilišta za pse uz slogan “Dosta je bilo laganja, azil bez odlaganja”.

Pročitajte i...