Niške vesti

Revijalni šahovski meč Miljković-Karpov

sahovska-tabla U holu Gradske kuće u Nišu počeo meč između niškog šahiste Miroslava Miljkovića i bivšeg dvostrukog prvaka sveta Anatolija Karpova. Prvi potez je povukao Miloš Simonović, gradonačelnik Niša. Prvu partiju je dobio Anatolij Karpov, dok je u drugoj bilo nerešeno.

– Ovo je veliki dan za Niš i za sve one koji igraju i vole šah. Čast nam je da velika šahovska legenda bude u našem gradu. Nadam se da će ovaj meč popularizovati šah u Nišu – rekao je Miloš Simonović.

Anatolij Karpov je bivši dvostruki šampion sveta, a u šahu je već 52 godine.

– Drago mi je što sam u Nišu koji ima slavnu šahovsku tradiciju. Nadam se da će meč doprineti popularizaciji šaha u Srbiji i da će ovdašnji šahisti biti među najboljima. Do sada nisam bio u Nišu na ovakvoj manifestaciji. Poznajem Srbiju odlično i bio sam u mnogim gradovima – rekao je Anatolij Karpov.

Miroslav Miljković je internacionalni majstor i studentski reprezentativac Srbije.

– Zahvaljujem se Gradu na podršci i legendi Karpovu što je došao u Niš. Očekujem uzbudljiv meč. Čast mi je da se sastanem sa Karpovim. A cilj mi je da pružim što bolji otpor – rekao je Miroslav Miljković.

Predviđeno je da Miljković i Karpov odigraju ukupno šest partija. Duel se nastavlja u subotu u 16h trećom partijom, dok je četvrta na programu u 17:20h.

Na kraju, od 18:45h Miljković i Karpov će odigrati dve brzopotezne partije.

Izvor: Južne Vesti

Pročitajte i...