Promocije, sajmovi, festivali

Prvi LIFT festival

liftPrvi LIFT festival održaće se u subotu 5. aprila u klubu Juridicum u Nišu. Uz savremenu audio i video produkciju, nastupiće tri izvođača, Repetitor, Za Dž i Kišobran DJ/VJ set. Ulaznice u pretprodaji se mogu nabaviti u Music House i Nemir Pivnici po ceni od 300 dinara. Cena na ulazu će biti 400 dinara, a za najbrže fanove je organizator obezbedio i vaučere sa popustom!

U okviru promotivne LIFT kampanje, na talasima radio B92 moćićete da pratite specialno Kišobran izdanje u kojem će izvođači otrkiti šta posetioci mogu da očekuju 5. aprila. Pored Niša, organizator će uskoro saopštiti datume održavanja LIFT-a i u drugim gradovima.

Pod pokroviteljstvom MTV-ja, LIFT će bukirati najbolje izvođače alternativne scene a već 5. aprila fanovi u Nišu će moći da uživaju u odličnom programu.

Kišobran DJ/VJ set (Beograd)
Kišobran je žurka, VJ zajednica, foto komuna i izdavačka kuća, koja promovišeme nezavisnu kulturu od 2008. Kroz žurke, svirke, izložbe, filmske večeri, pozorište, radionice, kurseve i slične kulturne događaje Kišobran stremi svom osnovnom cilju: okupljanju entuzijasta različitih interesovanja pod jedan džinovski Kišobran.
U klubu Juridicum nas očekuje odlična žurka sa odabranom muzikom i kvalitetnim vizuelnim efektima.

Za Dž (Čačak)
Jedno od najvećih osveženja domaće scene, ekskluzivci Warner Music Group i garage indie rock senzacija zanimljivog imena Za Dž nastupiće u Nišu. Sa bendom je uvek zagarantovan dobar provod, odlična svirka i ogromna količina pozitivne energije sa bine. Posle beogradske promocije časopisa Rolling Stone“, nastupa u okviru serijala Vračar Rocks i nekoliko nastupa u okviru promocije albuma „Realnost zove“, samo nekoliko dana nas deli od njihovog novog materijala pod nazivom „Izgled zavarava“.

Repetitor (Beograd)
Pravo iz Odličnog hrčka i Moonlee Records, a posle turneje po Holandiji i Nemačkoj, jedan od najvećih brendova alternativne muzike na Balkanu, uvršten je u line up LIFT festivala! Repetitor, harizmatična i uigrana trojka, vraća se svojim fanovima u Nišu, sa kojima su već imali prilike da se druže nekoliko puta! Iza sebe imaju nebrojano puno nastupa i armiju fanova po celom regionu. Njihov poslednji album je doživeo odlične kritike, prema tome…“Dobrodošli na okean“.

Pročitajte i...